Senior zkolaboval v koruně stromu. Visel jen na pásku od kalhot

Vysoké Mýto - Lidé objevili ve Vysokém Mýtě seniora, který zkolaboval přímo v koruně stromů, když tam prořezával větve. Dolů muž visel jen za pásek. Přivolaný lékař už mu ale nedokázal pomoci.

Muž se snažil prořezat větve přímo v koruně stromu a byl skutečně vysoko. Hasiči se k němu museli dostat až do desetimetrové výšky.

Na tísňovou linku volali jeho příbuzní, kteří si všimli, že se nehýbá. Hasiči velmi spěchali, protože lidé uvedli, že muž visí na stromě pouze za pásek od kalhot a mohl by každou chvíli spadnout.

To už mu ale byli připravení poskytnout první pomoc i lékaři, kteří stáli pod stromem. Lezci se k muži dostali během několika minut, byl v bezvědomí. Bezvládného muže po laně dostali dolů.

Lékaři pak zjistili, že ani resuscitace už pacientovi nepomůže, mrtvý byl už minimálně hodinu. Pitva by teď měla objasnit přesnou příčinu smrti.

Podle zdravotníků se ale v minulosti léčil s nemocným srdcem.

Související

Důchody, ilustrační fotografie.

Důchody do konce roku 2024: Jurečka řekl, kolik teď dostává většina důchodců

Důchodci se v tomto týdnu dozvěděli, o kolik si polepší díky řádné lednové valorizaci od ledna 2025. Ještě několik měsíců ale budou penze vypláceny v současné výši. Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) v souvislosti s avizovaným navýšením prozradil, jak vysoký důchod momentálně pobírá většina důchodců. 
Důchody, ilustrační fotografie.

Důchodová kalkulačka do ledna 2025: Víme, jak zjistíte současnou výši důchodu

Každý důchod v Česku se od ledna 2025 zvýší alespoň o nižší stovky korun, ve středu to potvrdilo ministerstvo práce a sociálních věcí. Na začátku příštího roku totiž proběhne řádná valorizace. Do prosince se ale budou penze vyplácet v současné výši. Pokud potřebujete zjistit, jaká by teď byla, mají pro vás EuroZprávy.cz ten ideální nástroj. 

Více souvisejících

důchodci, senioři

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy