Politický bulvár? Do aféry Úsvitu vstupuje Ornella Štiková

Praha - Aféra kolem dění v hnutí Úsvit přímé demokracie dostává nový rozměr. Do rozepře mezi lídrem strany Tomiem Okamurou a jeho poslanci se nečekaně zapojila hvězda bulváru Ornella Koktová (dříve Štiková).

Do osoby Tomia Okamury se v posledních dnech tvrdě pouští jeho vlastní poslanci v čele s Markem Černochem. Slovní rozepře se odehrává i na sociálních sítích, kde se do celé aféry zapojila i manželka podnikatele Josefa Kokty Ornella.

Ta na sociální síť napsala: "Tomio teď asi hořce lituje toho, že jsem ho seznámila s Markem Černochem... Když na mně čekal před barákem," z čehož se může zdát, že to byla ona, kdo stojí za seznámením Okamury a Černocha.

"S Tomiem jsem se svého času přátelila a Marek byl náš soused a kamarád. Tomio se s ním seznámil u nás před domem. Co se týče situace v hnutí Úsvit, tak si myslím, že je to jen boj o přístup k penězům z kampaně a ostatním členům přestalo vyhovovat autokratické chování Tomia, který dle mého názoru celkově padá do politické podpůrměrnosti. Jinak Marka Černocha beru jako slušného a poctivého člověka, který by jistě nedělal žádné radikální kroky bezdůvodně," napsala následně Koktová v sms zprávě bulvárnímu deníku Blesk.

Že by tomu tak bylo ale oba jmenovaní politici shodně popřeli. "Je to nesmysl," řekl Bleku Černoch. Okamura s tímto postojem souhlasí a dodal, že s Markem Černochem ho seznámil Jarda Večerníček, tedy bývalý místopředseda Úsvitu Jaroslav Novák.

Související

Tomio Okamura

Okamura zůstavá nadále předsedou opozičního hnutí SPD

Tomio Okamura zůstane nadále předsedou opozičního hnutí SPD poté, co na celostátní konferenci získal 195 hlasů z 216 odevzdaných hlasů. Neměl žádného protikandidáta. Tuto informaci oznámil šéf volební komise Tomáš Doležal na konferenci. Delegáti budou ještě volit zbývající čtyři členy předsednictva, a výsledky budou oznámeny před 17:00.

Více souvisejících

Tomio Okamura Hnutí Úsvit přímé demokracie

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

včera

včera

Policie obvinila muže z vraždy v Plzni. Oběť dnes v nemocnici zemřela

Policie ve středu obvinila sedmatřicetiletého muže z místní komunity bezdomovců z vraždy, kterou se plzeňští kriminalisté zabývají od úterního odpoledne. Pobodaná žena dnes podlehla svým zraněním v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy