Nová vláda ČR: Ministrem financí bude Rittig a premiérkou Nečasová?

Praha - Jana Nečasová vojenskou rozvědku nezneužila a je zcela bez viny. Agenti, kteří ji poslouchali, také nic neprovedli. Tak rozhodl soud. Češi si musí zvyknout, že u nás je možné naprosto všechno. I to, že Ivo Rittig se jednou stane ministrem financí a Jana Nečasová novou premiérkou.

Nejprve nechali přehrát dehonestující odposlechy a zdálo se, že Jana Nečasová za zneužití rozvědky dostane pořádný flastr. Dnes je ale všechno jinak. Jana Nečasová nic neudělala a soud dokonce nechce ani zveřejnit, proč ji zcela zprostil všech obviněných. Veřejnosti do toho nic není.

Zdá se, že věcí a rozhodnutí, do kterých Čechům vůbec nic není, přibývá. Takže až bude ministrem financí jmenován Ivo Rittig a lobbista Roman Janoušek bude sedět třeba na vnitru, tak nám mocní nejspíš vzkážou, že voličům je do toho velký kulový.

Na co se tedy můžeme v budoucnu těšit? V podstatě na cokoliv. Žijeme v zemi, kde Landa zpívá Kryla, kde na korupci v hokeji upozorňují lidé, kteří sami dávají peníze v neoznačené obálce, kde prodavačka ze sámošky úkolovala premiéra jako malého kluka. Žijeme v zemi, kde je možné naprosto cokoliv.

Takže co nás brzo čeká? Premiérkou země se stane Jana Nečasová, s vedením státu má zkušenosti, teď to bude dělat oficiálně.

Ministrem financí bude Ivo Rittig. Peníze ho baví, umí je rozmnožit a hlavně bude mít důvěru nové premiérky.

Ministrem vnitra bude lobbista Roman Janoušek. Situaci v zemi dokonale zná z obou stran mříží, nic ho nerozhodí.

Ministrem práce bude Alexander Novák. Z vyučeného zámečníka se vypracoval až na mocného bosse ODS a je vidět, že na sobě umí zamakat.

Ministrem zdravotnictví bude David Rath. Do všech nemocnic pustí svou boží sílu, která umí proměňovat víno v peníze. Touto zázračnou mocí pak doktor Rath vyléčí všechny neduhy v české kotlině.

Ministrem obrany bude Ondrej Páleník. Pokud člena vojenské rozvědky může úkolovat kdejaká blondýna, znamená to, že bude mít blízko k občanům a úkoly mu bude moci zadat každá prodavačka v Česku.

Ministrem životního prostředí bude Kateřina Pancová. Kam tato žena přinesla svůj šarm, tam se dobře dýchalo. Pravda, k tomu bezstarostnému dýchání trochu pomohly i ulité miliony.

Ministrem pro místní rozvoj bude Pavel Bém. Kam tento muž vstoupil, tam se to dobře rozvíjelo.

Ministrem zemědělství bude Patrik Oulický. Není totiž pole, ze kterého by Oulický nedokázal vytěžit pořádný výnos.

Ministrem kultury bude sběratel soch milionové hodnoty a Topolánkův kámoš Marek Dalík. Slíbil, že do kultury nasype obrovské peníze, jen se nesmíme ptát, kde je vzal. Dalík ví, že kdo sype, ten jede. A kultura? To je odvětví, které je potřeba pořádně nakopnout!

Ministrem školství, tělovýchovy a mládeže bude Petr Kott. Umí přemety, svou životasprávou bude vzorem pro děti a naučí je dodržovat pitný režim.

Minister průmyslu a obchodu bude Jaroslav Palas. Jeho luxusní penzion (na který někde vzal peníze, jen se neví kde) dokazuje, že se nebojí žádného velkého obchodu.

Ministrem dopravy bude Radovan Krejčíř. Způsob, jakým se dokázal dopravit z obklíčené vily do zahraničí, bude fascinovat i příští generace.

Ministrem spravedlnosti bude Tomáš Pitr. Je to jeden z nejspravedlivějších Tomášů, které kdy Švýcarsko zadržovalo.

Ministrem pro lidská práva bude Ivan Jonák. Hodně se uvažovalo o Danu Landovi či Tomášovi Vandasovi. Ve hře se objevil i Tomio Okamura, nakonec ale bude práva obyčejných lidí hájit polepšený Jonák.

Ministrem bez portfeje bude Petr Nečas. Na tomto "srandaministerstvu" nejde nic zkazit.

A kdo bude prezidentem? Buď Zeman, nebo Klaus. Bude se to totiž stále střídat dokola a zásadní bude, jak se zrovna kluci domluví.

Související

Jana Nagyová a Andrej Babiš u soudu v kauze Čapí hnízdo.

Expremiér Babiš byl opět zproštěn obžaloby v kauze Čapí hnízdo

Pražský městský soud i podruhé zprostil expremiéra Andreje Babiše (ANO) a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou obžaloby v kauze Čapí hnízdo. Hlavní líčení při opakovaném projednávání rozsudku trvalo jen jeden den. Babiš si rozhodnutí soudu osobně nevyslechl, síň opustil po pronesení závěrečné řeči. 

Více souvisejících

Jana Nagyová Ivo Rittig Vláda ČR

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy