Na Slapech se převrhla plachetnice, muž zemřel

Slapy - Tragický závěr měla v pátek v podvečer projížďka na plachetnici, na kterou si vyrazili čtyři muži na Slapské přehradě. Loď se totiž po chvíli převrátila a jednoho z pasažérů uvěznila.

Nehoda se stala kolem sedmé hodiny večer nedaleko kempu Županovice na Příbramsku. Muž, kterého přibližně pětimetrová loď uvěznila, bohužel zemřel.

Další z pasažérů měl o něco větší štěstí, i když nakonec tak jako tak putoval do příbramské nemocnice. Zbylí dva cestující vyvázli z nešťastného incidentu bez zranění.

Ještě v pátek večer se na místo rozjela i hasičská jednotka se speciálním vybavením, která má za úkol havarované plavidlo vytáhnout zpátky na břeh.

O incident se už pochopitelně zajímá i policie. Její příslušníci nyní zjišťují, jak k nehodě vlastně došlo a jestli ji náhodou nezpůsobil například alkohol, kterým se kapitán před jízdou posilnil.

Související

Více souvisejících

Lodní nehody přehrady plachetnice

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 28 minutami

před 28 minutami

před 1 hodinou

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

Vstup Česka do Evropské unie byl výhrou, i když EU není bezchybná, řekl Pavel

Při zahájení festivalu United Islands of Prague prezident Petr Pavel zdůraznil, že vstup České republiky do Evropské unie byl výhrou, i když EU není bezchybná. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy