Mamince sjel kočárek do ledové řeky, ona i dítě bojovaly o život

Zlín - Jen chvilka nepozornosti málem způsobila tragédii. Pří sbírání kaštanů sjel jedné mamince ze Zlína kočárek do řeky Dřevnice. Když se snažila kočárek vytáhnout, kvůli jílovitému dnu v řece uvízla i ona. Zachránili ji strážnice městské policie.

V sobotu odpoledne volala na tísňovou linku zlínské městské policie zoufalá maminka. "Prosím vás, sjel mi do Dřevnice kočárek! Jsem s dítětem ve vodě a nedaří se mi vylézt nahoru. Mám tady ještě osmiletou dceru, stojí na břehu.... nemůžu se odsud dostat, potřebuji někomu dítě podat!" slyšeli podle webu zlinsky.denik.cz operátoři tísňové linky.

Dvě strážnice se hned vydaly na pomoc a na místo dorazily za čtyři minuty. Co viděli je ale velmi překvapilo. "Původně jsme si myslely, že do vody sjel kočárek a že maminka potřebuje podržet dítě, aby jej mohla z řeky vytáhnout," vypověděla strážnice Monika Pekařová webu denik.cz.

Jenže na místě našly ženu zabořenou v bahnité řece, která se nemohla dostat ven. V náručí svírala brečící promočené dítě. To navíc předtím na chvíli skončilo pod hladinou řeky, protože kočárek zajel hned pod hladinu. Mamince se naštěstí ještě před příjezdem policistů podařilo malou dcerku dostat ven z kočárku.

"Hned jsem za ní vběhla a vzala jí dítě, které jsem podala kolegyni na břehu," řekla Deníku strážnice Pekařová, která mamince pomáhala. Celému dramatu přihlížela osmiletá holčička, jejíž maminka a sestra bojovaly v řece o život.

"Byla potichu. Zdálo se, že je situací vylekaná, ale neplakala, zato miminko ano. Musím říct, že to byl strašný pohled, když maminka stála po pás ve vodě s plačícím dítětem v náručí. Velice nás to s kolegyní zasáhlo a celou situaci jsme prožívaly zároveň s maminkou. Hlavou nám problesklo, co kdyby se tohle stalo třeba nám," svěřila se strážnice.

Strážnici se podařilo několikaměsíční holčičku předat kolegyni, která byla na břehu. Z vody vytáhly maminku a dokonce i kočárek. Rodina přišla akorát o jednu hračku starší dcery, která uplavala. Strážnice nabídli promočené rodině i odvoz, ale maminka měla na břehu vlastní auto.

Související

Více souvisejících

kočárky děti Zlín

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy