Samopal mi podstrčila policie. Doležal u soudu napadl žalobu, hrozí mu výjimečný trest

Praha - Recidivista Adolf Doležal (65) dnes při závěrečné řeči zpochybnil práci policie i státního zástupce. Muži hrozí výjimečný trest vězení za přepadení na pražském Zličíně, žalobce navrhl 21 let.

Soudce Doležalovi nedovolil několikahodinový projev dokončit, protože urážel soudní znalce a hovořil o věcech nesouvisejících s trestním řízením.

Podle obžaloby přepadl Doležal společně s dalším recidivistou Janem Čechem a s řidičem Ondřejem Voráčem 25. března 2013 před obchodním domem IKEA pancéřovanou dodávku bezpečnostní agentury Loomis. Rozvážela 13 milionů korun a zároveň svážela tržby. Doležal s Čechem, oblečení do policejních kombinéz a maskovaní kuklami, prý na vůz namířili samopaly. Doležal poté - údajně v rozporu s předchozí dohodou s ostatními - vypálil na vůz minimálně deset střel, přičemž jedna z nich pronikla do auta.

"Doložte mi jakoukoliv předchozí dohodu. To je lež," vyzval soud Doležal. Na místě přepadení prý v dané době vůbec nebyl. "Žádnou zbraň jsem nikdy nepřechovával. Mám jedinou pistoli a ta je plynová. Samopal mi podstrčila při domovní prohlídce policie," prohlásil dále muž.

Tvrzení, že by střelba na dodávku se dvěma lidmi měla být pokusem o vraždu, zcela odmítl. "Oba měli pancéřové vesty a pistole. Je proto velmi nepravděpodobné, že by byli nějak zraněni, natož zavražděni," konstatoval.

Související

Ilustrační foto

Recidivista střílel ze samopalu na dodávku bezpečnostní služby, dostal 25 let

Praha - S pětadvacetiletým trestem odešel ve středu od pražského městského soudu recidivista Adolf Doležal. Pětašedesátiletý muž měl společně s komplicem Janem Čechem, který dostal dvanáctiletý trest, před třemi lety přepadnout dodávku bezpečnostní služby. Na její posádku dokonce Doležal střílel ze samopalu. Rozsudek je zatím nepravomocný.

Více souvisejících

Adolf Doležal (recidivista) soudy přepadení

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy