Matka týrala a znásilňovala svoje malé dcery. Ústecký soud jí vyměřil trest

Na šest a půl roku do věznice s ostrahou dnes poslal Krajský soud v Ústí nad Labem ženu, která podle obžaloby týrala a znásilnila své dvě malé dcery. Podle soudce Jiřího Bednáře jim způsobila těžkou újmu na zdraví. Žena také podle soudu sexuálně zneužívala děti dalších matek v azylovém domě v Jiřetíně pod Jedlovou. Odsouzená má každé své dceři zaplatit 600 tisíc korun. Rozsudek není pravomocný, žena se na místě odvolala.

Státní zástupkyně a zmocněnkyně poškozených si ponechaly lhůtu na odvolání.

Podle obžaloby žena dětem, které tehdy byly v batolecím věku, pouštěla erotické filmy a hrozila jim fyzickou likvidací. Státní zástupkyně ženu obvinila, že v letech 2015 a 2016 sahala svým dcerám na přirození a zasouvala do něj prst. Žena, které hrozilo až 12 let za mřížemi, vinu odmítla. Uvedla, že nic z toho, co je jí kladeno za vinu, není pravda. Dodala, že si to na ni vymyslely ostatní matky z azylového domu.

Žena je podle médií částečně nesvéprávná, trpí poruchou osobnosti a léčí se na psychiatrii. Soudce dnes u soudu četl znalecký posudek, podle kterého je žena lehce retardovaná, ale schopná posoudit následky svého jednání.

Ačkoliv žena tvrdila, že dětem žádné pornofilmy nepouštěla, soudce ji při dřívějším jednání konfrontoval s její odpovědí z přípravného řízení, kdy policistům přiznala, že to dělala. "Policie to tehdy chtěla slyšet, tak jsem to řekla," odvětila soudci obžalovaná.

O praktikách mluvila i kamarádka obou děvčátek, když uvedla, že žena je osahávala přes kalhotky, a že ji to velmi bolelo a řekla o tom své matce.

Ostatní matky si podle obžaloby stěžovaly na častý křik a vulgární nadávky, které se ozývaly z pokoje, kde matka s dětmi bydlela. Obžaloba tvrdila, že dětem nadávala, bila je rukou po hlavě, hýždích a zádech a nejméně jednou jimi mrštila o zeď. Podle státní zástupkyně jim vyhrožovala, že je vyhodí z okna, nechá zabít nebo že je rozpáře nožem.

Obě holčičky pak plakaly a schovávaly se u jiných matek z azylového domu. Soudní znalci u obou v průběhu trestního řízení zjistili syndrom týraného a zanedbaného dítěte. Obě dcery jsou nyní v pěstounské péči.

Související

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.
Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

Více souvisejících

Znásilnění soudy Ústecký kraj týrání a zneužívání dětí

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy