Při požáru farmy na Chebsku zahynul člověk, 12 koní uteklo do okolí

Při požáru zemědělského stavení v Zádubu-Závišíně na Chebsku ve středu v podvečer zemřel člověk. Z budovy, která slouží pro ustájení koní a uskladnění různého materiálu, při požáru také uteklo 12 koní do okolí. Likvidace požáru se protáhla do půlnoci, zvířata se během noci povedlo najít a odchytit, uvedl v tiskové zprávě mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

"Do půl hodiny od nahlášení měli hasiči požár pod kontrolou. Od majitelů objektu měli hasiči informaci, že uvnitř objektu by se měla nacházet jedna osoba. Průzkumem během likvidace požáru hasiči našli tělo muže, kterému už nebylo možné pomoct," uvedl Kasal.

Hasiči také museli jednoho koně vyvést z hořící haly ven, dalších pět ponechali v boxech, kde nebyli požárem ani zplodinami ohroženi.

Z haly bylo nutné vynést větší množství uskladněných věcí a také v konstrukci haly najít všechna skrytá ohniska. Při požáru byli podle svodky hasičů zraněni další tři lidé, vznikla škoda 200.000 korun, Příčina požáru je v šetření.

Při požáru ve Zlíně uhořeli dva muži

Při středečním večerním požáru v rodinném domě ve zlínské místní části Kudlov uhořeli podle zjištění zlínských kriminalistů dva muži. Totožnost mužů však nebylo možné s určitostí ověřit, u obou mrtvých byla nařízena soudní pitva.

Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích. V průběhu hasebních prací nalezli uvnitř objektu dvě mrtvé osoby. https://t.co/Engs14C6DU

— POŽÁRY.cz (@pozarycz) 2. ledna 2019

Požár byl nahlášen před 20:00, hasiči při zásahu našli uvnitř objektu dvě mrtvé osoby. "Na místo vyrazilo několik policistů, kteří zapáskovali místo požáru, aby zabránili vstupu dalších osob. Začali zjišťovat, k čemu v rodinném domě došlo. Vzápětí se dostavili členové kriminalistického výjezdu, kteří zjišťovali předběžné informace a vyslýchali svědky," uvedla zlínská policejní mluvčí Monika  Kozumplíková.

Policisté až do rána střežili místo požáru. "Dnes ráno po vychladnutí požářiště přijeli kriminalisté znovu, aby mohli ohledat místo činu a zajistit veškeré možné stopy. Zároveň s nimi pracuje v požářišti také policejní kynolog se psem speciálně vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření," uvedla mluvčí. Podle neoficiálních informací se v objektu scházeli lidé bez domova.

Související

Více souvisejících

Požáry Karlovarský kraj Koně Zlín

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 55 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Češi začnou nejvíce umírat na rakovinu, varují lékaři. Onemocní jí polovina lidí

Podle onkologů bude rakovina v roce 2030 nejčastější příčinou úmrtí v České republice. V současnosti vedou onemocnění srdce, ale nádory již nyní způsobují přibližně 28.000 úmrtí ročně, což představuje čtvrtinu všech úmrtí.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy