V Kroměříži hořela kotelna, hasiči v ní našli dva mrtvé

Hasiči objevili v noci na dnešek v hořící bývalé kotelně v Kroměříži dva mrtvé muže, jedna žena skončila v nemocnici. Příčinu vzniku požáru nyní společně vyšetřují zástupci policie a hasičů. Zemřelí jsou pravděpodobně muži bez domova, kteří v objektu pravidelně přebývali. Podle předběžných odhadů způsobil oheň materiální škodu za 20.000 korun. ČTK to řekli krajská policejní mluvčí Lenka Javorková a mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

"Jeden z mužů byl ročníku narození 1977, totožnost druhého zjišťujeme. Na místo byl povolán psovod se psem vycvičeným k vyhledávání akcelerantů hoření. Příčinu vzniku požáru zjišťuje kompletní kriminalistický výjezd kroměřížské policie ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů," řekla Javorková.

Oznámení o požáru ve Francouzské ulici na sídlišti Zachar přijali hasiči dnes po 03:00. Na místo vyjížděla profesionální a dobrovolná jednotka z Kroměříže. O vzniku požáru informovala hasiče žena, kterou poté převezla sanitka do nemocnice. "Během hašení nalezli v prostoru budovy dvě těla bez známek života," uvedl Žemlička.

Jednotky u požáru dvoupodlažní budovy zasahovaly v dýchacích přístrojích. S výjimkou zmíněných dvou mrtvých hasiči žádné další lidi v objektu nenašli. "Po uhašení plamenů hasiči provedli kontrolu teploty stavebních konstrukcí. Pro potřeby vyšetřování bylo potřeba řádně odvětrat vnitřní prostory. Z tohoto důvodu musela být odstraněna část prosklení v obvodové stěně. K odvětrání vnitřních prostor hasiči použili přetlakový ventilátor," doplnil mluvčí hasičů.

Při zásahu, díky kterému se podařilo uchránit majetek za zhruba 100.000 korun, neutrpěl zranění žádný z hasičů.

Související

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Více souvisejících

Požáry Kroměříž Olomoucký kraj

Aktuálně se děje

před 34 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy