Kritika Jágra kvůli Číně? Kdybychom nebyli národ de****ů, mohl jezdit se Schwarzenbergem do Washingtonu, spustil herec

Český herec Jiří Maryško se na svém facebookovém profilu obul do hokejisty Jaromíra Jágra. Toho už v minulých dnech kvůli jeho cestě do Číny kritizovali například herec Jakub Štáfek, režisér Jan Hřebejk či novinář Tomáš Etzler.

Herec Jiří Maryško se proslavil svými kontroverzními výroky. Když se angažoval se ve snahách o zachování Činoherního studia, zveřejnil v únoru 2015 na Facebooku fotografii popravy z filmu Lidice, u níž jmenoval některé místní politiky s tím, že takto si představuje úklid ústeckého magistrátu. Maryško se později lidickým obětem omluvil a se státním zástupcem uzavřel dohodu, podle které byl za výtržnictví potrestán pokutou 25 tisíc Kč a 180 hodinami obecně prospěšných prací. V minulosti kritizoval řadu politiků včetně prezidenta Miloše Zemana. Teď se pro změnu postil do hokejisty Jaromíra Jágra, který byl součástí zemanovy delegace při návštěvě Číny- „Jarda Jágr nedělal jen reklamu na žvejkačky, ale i na Vodňanský kuře a na Huawei. Dělal to pro prachy, protože reklama je prostě byznys a nic jinýho,“ myslí si Maryško.

Podle něj je v reálu Jágr jiný. „V běžným životě Jarda používá Apple a o tom, že žere ty hnusný, vodou napíchaný vodňanský kuřata, se dá taky pochybovat,“ tvrdí herec, který se objevil ve filmech Poupata a Jak básníci čekají na zázrak, nebo v seriálech Já Mattoni, Četníci z Luhačovic nebo Krejzovi.

„Dneska Jardu lynčujeme za to, že dělá papalášům medvěda na cestě do Číny. Ale z Číny jsme ekonomickou velmoc udělali my, co kupujeme její laciný šmejdy. A ty papaláše mu vyčítat taky nemůžem, protože tyhle laciný šmejdy jsme zvolili zase jenom my. Zkrátka, kdybysme nebyli národ dementů, mohl dneska Jarda jezdit třeba se Schwarzenbergem do Washingtonu…“ rýpnul si na závěr herec.

Související

Jaromír Jágr

Jágr pod palbou kladenské radnice. Město nechce dát A-týmu Rytířů pětimilionovou dotaci

Stejně jako loni, i tentokrát bude muset hokejové Kladno hájit svou extraligovou příslušnost v baráži. A právě tato skutečnost vadí kladenskému městskému vedení natolik, že A-týmu kladenských Rytířů neposkytnou dotaci ve výši pěti milionů korun. Stalo se tak poprvé od roku 2011, kdy se město rozhodlo nezahrnout tuto dotaci pro kladenský A-tým do rozpočtu. Zároveň se přímo starosta města Milan Volf (Volba pro Kladno) nechal slyšet, že by měl Jaromír Jágr skončit v čele klubu. Legendární „osmašedesátka“ v úterý v reakci na to uvedla, že se ve středu se starostou Volfem setká osobně.

Více souvisejících

Jaromír Jágr Miloš Zeman Jiří Maryško (herec)

Aktuálně se děje

před 56 minutami

před 1 hodinou

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 13 hodinami

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy