Bára Basiková není jediná? Zákaz od politiků prý dostal i Michal Horáček

Jak vás již server EuroZprávy.cz informoval, zpěvačka Bára Basiková podle svých slov nemůže kvůli zákazu z Hradu vystupovat s Hudbou Armády ČR. Poté, co zveřejnila své prohlášení, se ozval i textař a někdejší prezidentský kandidát Michal Hašek, který má prý podobnou zkušenost¨.

Michal Horáček na facebooku zveřejnil text nazvaný „Vzhůru do minulosti!“. V něm vzpomíná, jak před časem napsal text s názvem Dokonalá. „Zhudebnil jej Josef Ferda z Hudby Hradní stráže a Policie ČR. Píseň získala velkou oblibu a vydobyla si zařazení do Zlaté Dvanáctky na ČRo2, kde se díky hlasujícím posluchačům už 14 týdnů nepřetržitě drží na vysokých příčkách hitparády,“ vysvětluje.

Poukazuje také na to, že pro písně z repertoáru Hudby Hradní stráže a Policie ČR není úplně běžné, aby bodovaly v hitparádách. „O to radši si Dokonalou při veřejných produkcích zahrají. Ale teď mi přátelé ze zmíněného tělesa píší: 'Představte si, že jsme od pana ministra Hamáčka dostali výstrahu, že na oficiálních akcích Policie se tato píseň s Vaším textem hrát nebude!',“ tlumočí jejich slova skladatel a někdejší prezidentský kandidát.

Sám Horáček z toho byl prý velmi překvapený. „'Zarach' známý z dob totality je charakteristický i tím, že nebyl vydán písemně, ale jen ústně - nelze se tedy proti němu nijak odvolat. Byl jsem přesvědčený, že něco takového už se opakovat nemůže a říkal jsem si, že je to snad nějaké nedorozumění, že ani pan ministr Hamáček jako reprezentant nynější vládní koalice se nemůže dopustit takové ubohosti,“ diví se.

Jenže pak se ozvala i zpěvačka Bára Basiková, která, jak jsme vás již informovali, prohlásila, že jí Miloš Zeman zakázal vystupovat s Hudbou Armády ČR, se kterou dlouhé roky spolupracovala. „Hudební dramaturgie v rukou politických mocipánů... Pro mne jeden z dalších (jinak nesčetných a jistě závažnějších) důvodů jít i na Letnou,“ vzkazuje proto Horáček, který tak podpořil velkou protivládní demonstraci spolku Milion chvilek pro demokracii, která se bude konat 23. června v 16:30 na Letenské pláni.

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček pro EuroZprávy.cz slova Basikové odmítl. „Není to pravda. Pan prezident opravdu nemá čas se zabývat paní Basikovou. Má důležitější věci na práci. Jak se říká, umělci mají neustále pomyslných “osmatřicetpět”, a k podobnému nesmyslnému patosu pak není daleko,“ uvedl na dotaz našeho serveru.

Související

Michal Horáček

Horáček: Je důležité, že Pavel vítězí s výrazným odstupem

Je důležité, že prezidentský kandidát Petr Pavel vítězí s výrazným odstupem, řekl ČTK textař Michal Horáček, který dnes přišel Pavla podpořit do jeho štábu v pražském Foru Karlín. Věří tomu, že Pavel projeví respekt vůči všem občanům České republiky. Senátor Pavel Fischer ocenil zvolení člověka, "za kterého se nebudeme muset stydět". 

Více souvisejících

Michal Horáček Bára Basiková Miloš Zeman Jan Hamáček

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy