Nora Fridrichová napadena. Moderátorka ČT se stala terčem útoku

Novinářka a moderátorka pořadu 168 hodin České televize, Nora Fridrichová, zažila nepříjemnou událost. Na silnici ji napadl neznámý muž, který se pokoušel dostat do jejího auta.

K události došlo v pátek krátce po 17. hodině, když Fridrichová jela cestou z práce, školky a školy, kde vyzvedla své děti. Na křižovatce nad jejím domem na ní začal troubit cizí muž. Zprávu přinesly Blesk Zprávy. 

Podle Fridrichové nadávající muž, který měl působit " sníženě příčetně", byl řidič z povolání. Tvrdí to na základě polepu jeho vozu.  „Byl to rozvoz jedné velké stravovací společnosti,“ povšimla si.

Křižovatka byla zčásti neprůhledná kvůli rekonstrukci a Fridrichová hůře viděla a hůře se jí najíždělo. Mohla tak cizího muže zdržovat, což zřejmě vedlo k jeho prudké reakci. 

Moderátorka si zprvu z jeho slov příliš nedělala. „Trochu jsem se mu vysmála, zaťukala jsem si na čelo, protože byl na mne sprostý.“ Muž však stále jel vedle ní v levém pruhu, zatímco ona byla v pravém. Když chtěla zajet do jeho pruhu, aby odjela domů, on jí v tom zamezil.

Fridrichová se ho pokoušela předjet, na červené však musela zastavit. Muž vyskočil ze svého auta a začal lomcovat s dveřmi spolujezdce. Moderátorka naštěstí zavřela okno. „ Byl velmi v amoku. Na křižovatce sprostě vykřikoval, co mi udělá. Vyhrožoval mi, že mě zbije,“ líčí Fridrichová nepříjemnou událost.

Ta se dotkla především jejích dětí. „ Děti byly vzadu. Už během dvou minut, co jsme jely po silnici, slyšely nadávky. Začaly řešit, proč je ten pán tak sprostý,“ uvedla moderátorka. Když se muž začal dobývat do auta, mladší dcera začala brečet. 

Moderátorka se pokoušela muže odradit tím, že mu vyhrožovala, že má kameru. Nebyla to pravda a muže to i tak neodradilo. Nakonec dvakrát bouchl pěstí do dveří, nastoupil do svého auta a odjel.

Fridrichová si zaznamenala SPZ jeho auta. Lituje však, že si celý incident nezaznamenala na kameru.  Požádala proto policii, aby dohledala kamerový záznam.  „ Auto mám trochu poškozené, tak to budu muset nějak řešit,“ uvedla Fridrichová pro Blesk Zprávy.

Moderátorka bývá často kritizována odpůrci ČT. Zvláště je trnem v oku hnutí SPD. Jeho předseda, Tomio Okamura, opakovaně nazývá 168 hodin „lživým pořadem“, který si právě Fridrichová „zprivatizovala“.

V poslední době se Fridrichová dostala do konfliktu s poslancem za ČSSD, Jaroslavem Foldynou, kvůli svému ironickému příspěvku na sociálních sítí, kde vyzvala vládu Andreje Babiše, aby se pokusila snížit napětí ve společnosti tím, že dá lidem 40+ zájezdy do zahraničí zdarma.

Foldyna to pochopil jako výzvu k deportaci starších lidí a osočil ji, že se chová jako nacisté za holocaustu. Fridrichová se následně stala terčem agresivních příspěvků na sociálních sítích.

Moderátorka si však nemyslí, že by incident byl motivován politicky a souvisel s její tváří. Podle ní řidič netušil, že se jedná o moderátorku ČT. „ Měla jsem sluneční brýle a culík,“ uvedla. Policie jí navíc sdělila, že podobné situace jsou na silnici běžné. Podle ní hlavní roli hrálo to, že byla „ byla holka za volantem“. „ Cítila jsem to i z vulgarit, které na mne z jeho strany pršely,“ vysvětlila moderátorka.

Související

Více souvisejících

Nora Fridrichová Silnice řidiči Jaroslav Foldyna

Aktuálně se děje

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Recep Tayyip Erdogan

Erdogan: Netanjahu dosáhl takové rovně genocidy, že by mu ji záviděl i Hitler

Dnes turecký prezident Recep Tayyip Erdogan opět ostře kritizoval izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. V reakci na izraelskou ofenzivu v Pásmu Gazy Erdogan prohlásil, že pokud jde o genocidu, dosáhl izraelský premiér takové úrovně, že by mu ji záviděl i nacistický diktátor Adolf Hitler. Informovala o tom turecká agentura Anadolu.

před 2 hodinami

MS v hokeji

Slováci nedali Kazachům šanci a porazili je 6:2, Finové si s Brity pohráli jako kočka s myší

Stejně jako v sobotu, tak i v neděli je na letošním hokejovém světovém šampionátu na program hned dvanáct zápasů. Hned polední zápas v Ostravě zajímal především naše východní sousedy Slováky, kteří opět zaplnili Ostravar Arenu. V ní viděli dominantní výkon svých miláčků, kteří nastoupili na Kazachy už v první třetině takovým způsobem, že na ně asijský soupeř nedokázal adekvátně odpovědět a nakonec prohráli vysoko 2:6. Vysokou prohru na rozdíl od jejich prvního zápasu s Kanadou si odnášejí z poledního nedělního zápasu i Britové, když je Finsko porazilo jasně 8:0. 

před 2 hodinami

Jan Bartošek

Bartošek zvažuje žalobu na Okamuru za slova o Hitlerovi

Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL) uvažuje o podání žaloby v souvislosti s výroky, kterými byl minulý týden na sněmovní schůzi terčem ze strany předsedy SPD Tomia Okamury. Okamura na řečnickém pultíku Bartoška označil za "novodobého Hitlera".

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Pásmo Gazy

Počet obětí války v Gaze stoupl na 35 tisíc

Na 35.034 stoupl počet obětí války v Pásmu Gazy, která trvá již více než sedm měsíců. Uvedlo to v neděli tamní ministerstvo zdravotnictví řízené Hamásem. Většina z obětí byli civilisté, informuje agentura AFP.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Hokej, ilustrační foto

Poláci trápili obhájce bronzu z Lotyšska, USA si poradily s Němci. Dánové s přehledem přejeli Rakousko

Ostravská skupina letošního mistrovství světa v ledním hokeji měla hned ve druhý hrací den blízko k senzaci, o kterou se postarali málem nováčci z Polska. Tato země, která se v elitní divizi MS objevila po dlouhých 22 letech, totiž zaskočila hokejisty Lotyšska obhajující na tomto šampionátu bronzové medaile. V tomto utkání se skóre přelévalo ze strany na stranu, až se za stavu 4:4 šlo do prodloužení, v němž rozhodl Daugavinš. Daleko jednoznačnější duel se v Ostravě hrál v sobotu večer, kdy si Američani spravili chuť po předešlé porážce se Švédy vysokou výhrou 6:1 nad Německem. Podobně jednoznačný duel se odehrál v sobotu odpoledne i v pražské skupině, kde Dánové přehráli Rakousko 5:1. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Povodně

Afghánistán zasáhly masivní povodně. Mrtvých jsou stovky

Už více než 300 obětí na životech si vyžádaly záplavy v afghánských provinciích. Oznámil to v sobotu Světový potravinový program (WFP) spádující pod OSN. Úřady v zemi vyhlásily nouzový stav a do oblastí vyslaly týmy záchranářů, informuje AFP.

před 13 hodinami

Počasí příští týden: Teploty v maximech vystoupají až na 24 stupňů

Příští týden teploty v maximech vystoupají až na 24 stupňů. Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy