Nora Fridrichová v České televizi končí

Televizní moderátorka Nora Fridrichová odchází z České televize (ČT). S vedením veřejnoprávní televize se dohodla na ukončení spolupráce ke konci srpna. Fridrichová, která moderovala zrušený pořad 168 hodin, o svém odchodu informovala na svém Facebooku.

„Zítřkem končím v České televizi. Z jednání s mými přímými nadřízenými před týdnem vyplynulo, že se mnou už nechtějí spolupracovat. Považovala jsem tudíž za logické navrhnout vedení televize svůj odchod, což jsem obratem učinila, a dnes jsme ho stvrdili dohodou a podáním ruky,“ oznámila Fridrichová.

„Moc děkuju České televizi za 24 skvělých let a za to, že jsem se svými kolegy mohla posledních 18 let vyrábět pořad 168 hodin. Byla to pro mě veliká životní příležitost a zkušenost a cítím za ni ohromný vděk. Teď už je pro mě ČT minulostí, nicméně ještě mě k ní vážou pracovní závazky, takže v nejbližší době budu jen dobrovolničit v našem Šatníku,“ dodala.

Informaci potvrdila i mluvčí ČT Vendula Krejčová pro server Mediář. „Nora Fridrichová v České televizi končí. Pracovní poměr byl ukončen oboustrannou dohodou k 31. srpnu 2024. Obě strany se dohodly, že žádné další detaily nebudou komunikovat,“ uvedla.

Fridrichová v ČT působila 24 let, z toho 18 let vytvářela investigativní pořad 168 hodin, jehož byla hlavní tváří. Koncem července vedení televize rozhodlo pořad zrušit. Generální ředitel Jan Souček rozhodnutí odůvodnil mimo jiné tím, že pořad opakovaně porušoval závazná pravidla při zpracování reportáží. 

Související

Více souvisejících

Nora Fridrichová Česká televize

Aktuálně se děje

před 33 minutami

Rozbouřené Labe v Nymburce. (14.9.2024) Prohlédněte si galerii

OBRAZEM: Bouří i Labe ve středních Čechách. V noci se situace zhorší

Labe dělalo v sobotu problémy hlavně na horním toku v Krkonoších a podhůří nejvyššího pohoří v Česku. Povodňová vlna se ale bude posouvat dále po proudu. Řeka nicméně už dnes odpoledne bouřila i ve středočeském Nymburce. Během noci či nedělního rána by ve středních Čechách měla dosáhnout třetího stupně.

před 59 minutami

před 1 hodinou

Čokoláda

Čokoládu měla ráda už Magdalena Dobromila Rettigová

Mezinárodní den čokolády je právě dnes, 13. září. Čokoláda byla po dlouhou dobu považována za velmi luxusní záležitost nebo dokonce lék a nemohl si ji dovolit zdaleka každý. Teprve v 19. století si tuto pochoutku oblíbily širší vrstvy společnosti a v kuchyni ji tehdy často využívala i slavná kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová. Co z ní připravovala?

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vladimir Putin

Putinovo Rusko pokračuje v imperialistické tradici. Příčin jeho přežití je hned několik

Současné Rusko pokračuje v tradici imperiálního rozšiřování vlivu, kterou nastolily carské a později sovětské režimy. Zatímco se světová impéria postupně rozpadla pod tlakem demokratizace a dekolonizace, Rusko si své mocenské ambice udrželo. Jak je možné, že ruské impérium přežilo turbulence, které zničily kdysi mocné obry, jako byla Velká Británie, Francie nebo Španělsko?

před 5 hodinami

Fotbal, ilustrační fotografie.

Víkend bez fotbalu a částečně i hokeje. Co všechno neproběhne kvůli povodním?

Extrémní deště a z nich vyplývající extrémní povodně zrušily celou řadu plánovaných víkendových sportovních akcí v tuzemsku. Mezi nimi je nejviditelnější odložení celého ligového kola nejvyšší i druhé nejvyšší fotbalové soutěže. V sobotu pak dle původního programu má startovat druhá nejvyšší hokejová soutěž Maxa liga. O víkendu se ale neodehrají její zápasy konající se především na Moravě. Kromě toho se zrušila poslední kvalifikace na Velkou pardubickou a také zápasy baseballové extraligy.

před 5 hodinami

Praha se připravuje na povodně (září 2024) Prohlédněte si galerii

OBRAZEM: Praha má tentokrát nejhoršímu uniknout. Na vodu se stejně připravuje

Praha si pamatuje katastrofální povodně před dvaadvaceti lety, tentokrát by podle predikcí měla nejhoršímu uniknout. Hlavní město se na zvýšený průtok ve Vltavě přesto připravuje. Staví se protipovodňové zábrany, lidem je zakázán vstup na náplavky. Na některé z nich už se dokonce rozlila voda. 

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Meteorologové aktualizovali výstrahu před extrémním počasím. (14.9.2024)

Extrémní počasí nepoleví. Boris ho ovlivní až do neděle, vítr místy zesílí, platí nová výstraha

Česko se třetím dnem potýká s extrémním počasím, přičemž v posledních hodinách již nastaly první velké problémy na řekách, kam odtéká voda z velmi vydatných srážek. Meteorologové v sobotu před polednem opět upřesnili varování před povodňovými jevy a zvýšili stupeň nebezpečí u větru v oblasti Moravy a Českomoravské vrchoviny. Výstraha před deštěm zůstává beze změny.

před 9 hodinami

Evropští národovci: Jak pravicové strany využívají krize k uchopení moci?

Evropské krajně pravicové a takzvaně národovecké strany získávají na síle. Zatímco Německem a Francií zmítají politické krize, na vrchol se drápou pravicové subjekty. Nejdál se dostala italská premiérka Giorgia Meloniová, která má podstatný vliv na vedení celé Evropské unie a zřejmě hodlá využít oslabených francouzských a německých lídrů.č

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy