Hudba

Související články:

Kurt Cobain

RECENZE: Před 30 lety zemřel frontman Nirvany. Podcast Cobain jej portrétuje v širokých souvislostech

Idol, legenda, rebel a svéráz. Obdobných přízvisek pro Kurta Cobaina bychom nalezli tucet. Kapela Nirvana, s níž je jeho jméno neodmyslitelně spjato, je dodnes fenoménem, na nějž minimálně v podobě merche narazíte snad každý den. Podcast Cobain se na hudebníkův život, jenž byl postupem let zahuštěn mytizujícím oparem, kouká odlišnou perspektivou se značně trpkým podtónem a ptá se, co nám ve světě bez Kurta z Kurta zbylo. 
Emmet Cohen

JazzFestBrno: Hvězdná Samara Joy, klubový vibe, i mezinárodní den jazzu s Emmetem Cohenem

Koncem dubna se po celém světě slaví mezinárodní den jazzu. V Brně ale budou slavit díky festivalu JazzFestBrno nejen poslední dubnový den, ale po celý měsíc. V rámci nové klubové řady Club Life zahraje již 9. dubna ve stylovém prostředí Cabaretu des Péchés v české premiéře americké trio New Jazz Underground, které spojuje virtuozitu, improvizaci a energii s humorem. S čerstvou Grammy jako jedna z největších hvězd světového jazzu přijede 13. dubna do již vyprodaného Sono Centra americká zpěvačka Samara Joy. 
Ceny Anděl, ilustrační fotografie.

Nominace Cen Anděl Coca-Cola 2023 odhalují letošní favority. Jsou jimi Viktor Sheen a November 2nd

Po druhém kole hlasování České hudební akademie je rozhodnuto o letošních nominovaných v Cenách Anděl Coca-Cola 2023. Jména nových držitelů sošek Anděla se šalmají budou oznámena na slavnostním ceremoniálu 30. března v pražském O2 universu a v přímém přenosu České televize a na YouTube. Večerem, na který je v prodeji i omezený počet vstupenek pro veřejnost, provedou Honza Dědek a Ivana „Fancy“ Kulhánková. 
Frank Farian

Zemřel hitmaker Frank Farian, skutečný autor a zpěvák nejslavnějších hitů Boney M

Ve věku 82 let zemřel v Spojených státech německý hudební producent, skladatel a zpěvák Frank Farian, zakladatel celosvětově úspěšných skupin Boney M a Milli Vanilli, a spoluautor a zpěvák mnoha jejich hitů. Zprávu o úmrtí poskytla společnost Allendorf Media jménem jeho rodiny. Frank Farian, známý též pod rodným jménem Franz Reuther, zemřel v klidu doma v Miami na Floridě.
Lucie na předávání Cen Anděl.

Andělé se budou předávat na konci března i v nové kategorii

Ceny Anděl Coca-Cola 2023 představily moderátorskou dvojici. Diváky provedou slavnostním ceremoniálem, který se bude konat 30. března v pražském O2 universu, Ivana „Fancy“ Kulhánková a Honza Dědek. Členové České hudební akademie začali hlasovat v prvním kole i v nové kategorii Společný projekt. 
Ewa Farna, Český slavík 2023

Český slavík 2023: Ewa Farna absolutní vítězkou. Triumfovali také Ztracený, kapela Kabát a Václav Neckář

Ewa Farna (30) se stala nezpochybnitelnou hvězdou večera na udílení Českého slavíka. Nejenže získala zlatou sošku v kategorii Zpěvačka roku, přičemž porazila legendární Lucii Bílou (57), ale triumfovala i jako absolutní vítěz Slavíka. Její tvář v okamžiku vyhlášení jména mluvila sama za sebe – byla úplně překvapená. Během emocionálního projevu se zpěvačce nedokázaly ubránit slzy. Do síně slávy Českého slavíka vstoupil Václav Neckář. Cenu za objev roku dostala Tereza Balonová. Ocenění v 61. ročníku hudební ankety převzaly v pražském Foru Karlín. 
Další články

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Víkendové počasí: Konec zimy a návrat jara. Meteorologové slibují příjemné teploty

Česko má před sebou ještě jednu mrazivou noc, již v pátek ale teploty překročí 10 stupňů. Oteplení pak bude pokračovat i o nadcházejícím víkendu a během příštího týdne. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) avizuje, že bude až 25 °C. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy