IGNIS BRUNENSIS 2019: Hlavní cenu si z Brna odvážejí norští ohňostrůjci

Dvaadvacátéhý ročník mezinárodní ohňostrojné přehlídky STAROBRNO IGNIS BRUNENSIS 2019 je u konce. Na brněnské Nové radnici byl ve čtvrtek krátce před polednem vyhlášen vítěz. Stali se jím ohňostrůjci z Norska.

Vítězem a držitelem hlavní ceny dvaadvacátého ročníku Starobrno Ignis Brunensis se v roce 2019 stali norští ohňostrůjci North Star Fireworks se svou show nazvanou Bojuj za své sny. Norové získali letošním vítězstvím také právo startu ve výročním pětadvacátém ročníku v roce 2022. 

Kromě hlavní ceny putuje do Skandinávie i ocenění České televize za nejlepší scénografické řešení show a zvláštní cena pod garancí primátorky města Brna Markéty Vaňkové za ohňostrojné zpracování závazné dvouminutovky tanečního charlestonu.

Cenu Českého rozhlasu Brno za nejlepší hudbu získali Portugalci Grupo Luso Pirotecnia. Osmnáctičlenná odborná porota vybírala letos mezi soutěžními show Portugalska, Filipín a Norska. Česká republika se účastní nesoutěžně.

Posledním oceněním, o kterém se bude teprve rozhodovat, je divácká cena. V anketě o cenu diváků bude veřejnost hodnotit všech šest ohňostrojných představení na Brněnské přehradě a nad hradem Špilberk.

Hlasování probíhá po skončení sobotního epilogu od 15. června ve 23.00 do čtvrtka 20. června ve 24.00, a to na internetu www.ignisbrunensis.cz a prostřednictvím anketních lístků. Výsledky hlasování budou zveřejněny v pátek 21. června.

Na brněnské Nové radnici byl dnes také oficiálně vyhlášen termín příštího třiadvacátého ročníku mezinárodní přehlídky ohňostrojů Ignis Brunensis s festivalem zábavy. Uskuteční se od 29. května do 21. června 2020.

Související

Arnaud Fouriau, Pok Lux Factory z dnešního vyhlášení Ignis Brunensis Winner of Winners na brněnské Nové radnici (22. června 2023, Brno).

Vítězem Ignis Brunensis 2023 jsou Francouzi s Ohnivým polibkem vodě

Vítězové třech předchozích ročníků se střetli v letošním mezinárodním ohňostrojovém klání Ignis Brunensis ve snaze získat titul Vítěze vítězů. Porota udělovala celkem tři ocenění: za nejlepší výběr hudby, nejlepší scénografii a hlavní cenu 26. ročníku soutěže.
Norský ohňostroj byl velkolepý i dramatický Prohlédněte si galerii

Ignis Brunensis 2023: Norský ohňostroj byl velkolepý i dramatický

Společnost North Star Fireworks z Norska, vedená Andreasem Helle, představila v Brně ohromující představení nazvané Severský Noir. Tato show je inspirována detektivními romány, nejen od Jo Nesbøho, a kombinuje je s norskými interprety elektronické hudby.

Více souvisejících

ignis brunensis Brno Ohňostroje

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy