Jan Hrušínský: Přemnožili se nám tu hraboši. Babiš, Faltýnek, Filip, Nejedlý, Mynář, mladý Klaus, starý Klaus, starý Zeman...

Herec a principál Divadla Na Jezerce varuje, že se v Česku přemnožili hraboši. V jeho podání ovšem nejde o malé hlodavce, kteří teď dělají vrásky podstatné části českých zemědělců. Podle Hrušínského jsou totiž hraboši ti, kteří si „nahrabávají“.

Česko už nějakou dobu žije tématem hrabošů a boje proti nim. Mezi ministerstvy, zemědělci a experty se vede bouřlivá diskuze o tom, jak by měli být co nejefektivněji likvidováni, aby to zároveň neodnesli dravci a další zvířata.

Podle Hrušínského jsou hraboši skutečný problém – ne ovšem ti na českých polích. „Přemnožili se nám tu hraboši. Hrabou, hrabou a hrabou. Pořád nemají dost. Babiš, Faltýnek, Filip, Tvrdík, Nejedlý, Mynář, Toman, mladý Klaus, starý Klaus, starý Zeman, Zbytek a Kavan, Kováčik a Semelová, Skála i Veleba, Foldyna i ten vlastenec Okamura, komunisti i fašisti, konfidenti i mladí a nadějní kandidáti spolupráce,“ vypočítává herec na svém facebooku.

Tento výčet ovšem podle něj není kompletní. „Ať se nezlobí, na koho jsem zapomněl. Zkrátka ti nejlepší z nás - nás zachrání. Jdou do boje s každým škůdcem! Proti všem! Nasadí nejlepší jedy - a vlast zachrání. Vyrábíme přece ten novičok! (Zdroj: prezident ČR.) A pak. Vstanou noví bojovníci, a to už bude vlast tak zachráněná, že se z toho ani dalších třicet let nevzpamatuje,“ parafrázuje situaci v Česku herec, který patří k velkým kritikům vlády v čele s Andrejem Babišem i prezidenta Miloše Zemana.

To ale podle něj není vše. „A kdyby ani to nestačilo, přijdou Alexandrovci a zůstanou s námi na věčné časy. Dobrou noc, milé děti,“ dodává ironicky Jan Hrušínský.

Související

Hrušínský, Jan

Koronavirus: Ruší se premiéry filmů a zavírají divadla. Hrušínský zkritizoval Babiše

Představení okamžitě až do odvolání zrušila některá pražské divadla s kapacitou sálu přes 100 diváků. Reagují na dnešní rozhodnutí Bezpečnostní rady státu, která zakázala pořádaní akcí, jichž by se mohlo zúčastnit právě více než 100 lidí. Ruší se některé premiéry filmů a na ně navazující distribuce. Do kin tak třeba zatím nepřijde film 3Bobule, který měl mít premiéru ve středu.

Více souvisejících

Jan Hrušínský

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 30 minutami

před 32 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

Střelec, který loni zabíjel u FF UK v Praze, nebyl duševně nemocný

Podle státní zástupkyně Jany Murínové, která vystoupila na dnešním jednání sněmovního bezpečnostního výboru, není motiv pachatele loňské tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy způsoben duševní poruchou. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy