Tipsport bude zavírat spoustu poboček! Zákon o hazardu je neúprosný

Praha - Kvůli změnám v loterijním zákoně, kdy sázkové společnosti kromě daně z příjmu musí státu od Nového roku nově odvádět i 20 procent z rozdílu mezi obratem a výší vyplacených výher, chystá Tipsport razantní úsporná opatření. V úterý o tom blíže informoval server Týden.cz.

"V první fázi připravujeme uzavření asi 50 poboček s více než 100 zaměstnanci," uvedl pro on-line deník Týden.cz Vratislav Randa, předseda představenstva a jeden ze spolumajitelů společnosti. Randa přesto věří, že v průběhu letošního roku dojde k úpravě některých pasáží v zákoně. Nejvíce se totiž hovoří o možném snížení sazby této nové daně z 20 na 15 procent. "Pokud však zůstane tento stav takto nepříznivý, bude zřejmě k propouštění docházet i nadále," dodal Randa, který nově nastavený model zdanění hazardu považuje za prohibitivní.Ostatní velcí tuzemští hráči na trhu sportovních sázek zatím situaci "monitorují". "Zatím žádná konkrétní opatření nepřipravujeme, pobočkovou síť dlouhodobě optimalizujeme," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Bývalý šéf Fortuny Jiří Bunda, který ze společnosti odešel na konci loňského roku, se však loni v listopadu vyjádřil mnohem razantněji. "V případě platnosti takového zákona bychom museli u kamenných poboček přistoupit k jejich výrazné redukci. Řádově bychom jich museli zavřít desítky, možná i přes sto. Nebyly by totiž rentabilní," tehdy řekl Bunda Týdnu.Diplomatický tón zatím volí i u Chance. "Samozřejmě budeme na zmíněnou změnu v zákoně reagovat, v tuto chvíli situaci analyzujeme. Co se týká naší pobočkové sítě, její optimalizace probíhá neustále, stejně jako optimalizace nákladů," uvedla mluvčí společnosti Markéta Světlíková.

Související

Ivan Bartoš

Bookmakeři vypsali kuriózní sázky: Zeman přestane kouřit, Bartoš se ostříhá na ježka

Bookmakeři sázkových kanceláří v Česku opět spojili konec roku s vypsáním kurzů na netradiční nebo politické sázky v příštím roce. U Fortuny lze vsadit například na to, že prezident Miloš Zeman přestane kouřit (5:1), lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká vyhraje republikový šampionát v šipkách (555:1) nebo že finále fotbalové Ligy mistrů v Istanbulu bude sledovat aspoň 50.000 diváků (7:1).

Více souvisejících

tipsport nezaměstnanost / nezaměstnaní

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy