Česko se konečně dočkalo: Pepsi bude stejně jako v Německu slazená cukrem

Praha - Firma PepsiCo začala v České republice nově používat na slazení Pepsi coly řepný cukr. Společnost to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Dříve používala v Česku glukózo-fruktózový sirup, zatímco podobné výrobky v Německu byly slazené cukrem. Limonády by podle společnosti neměly pro zákazníky zdražit, firma doufá ve vyšší prodeje.

"Věříme, že chuťovou změnu lidé přivítají a ocení. Pro nás je to jedna z příležitostí k dalšímu růstu na domácím trhu kolových nápojů, kde se nám již v posledních letech podařilo zvýšit podíl na současných přibližně 15 procent," uvedl generální ředitel PepsiCo ČR Josef Neumann.

Nápoj s cukrem by měl být už nyní na trhu, většinově nahradí nápoje se sladidlem do měsíce. Zatímco řepný cukr je vyráběný řepy, glukózo-fruktózové sirupy se vyrábí z obilného škrobu, nejčastěji z kukuřice či pšenice.

Konkurenční Coca-Cola používá v ČR pro svůj hlavní produkt glukózo-fruktózový sirup. Podle mluvčího Coca Coly je rozdíl mezi sladidly minimální. "Sladidlem může být zmíněná sacharóza, pocházející z řepného či třtinového cukru, anebo fruktózo-glukózový sirup vyráběný z kukuřice, jako tomu je u nás, nebo například v zemi vzniku nápoje Coca-Cola, tedy ve Spojených státech amerických," řekl ČTK ředitel pro vnější vztahy a komunikaci firmy Milan Luzum.

Související

Hranolky od McDonaĺd´s, ilustrační fotografie

Z Ruska odchází McDonald’s, Coca-Cola, Pepsi, Starbucks, L'Oréal a další

Americká společnost McDonald’s dnes oznámila, že kvůli ruské invazi na Ukrajinu dočasně uzavře všech svých 850 restaurací v Rusku. Obchodní aktivity v Rusku přerušují také američtí výrobci nealkoholických nápojů Coca-Cola a PepsiCo a kavárenská síť Starbucks. Francouzská kosmetická firma L'Oréal mezitím sdělila, že v Rusku uzavře své obchody a pozastaví tam investice. Vývoz do Ruska pozastavuje také italský výrobce luxusních automobilů Ferrari. Vydavatelství Universal Music Group (UMG) pozastavuje v zemi veškeré operace a uzavírá tamní kanceláře.
Pepsi cola

PepsiCo expanduje v Indii, vybuduje závod na výrobu lehkého občerstvení

Americký gigant PepsiCo hodlá investovat zhruba 74 milionů dolarů (1,7 miliardy) do výstavby závodu na výrobu lehkého občerstvení v Indii. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg. Cílem firmy, do jejíhož výrobního portfolia patří vedle nápojů například bramborové lupínky značky Lays a Cheetos, je do roku 2022 zdvojnásobit v Indii aktivity divize lehkého občerstvení.

Více souvisejících

Pepsi

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy