Sukně, kravaty, spony. Lesy ČR vybavují zaměstnance novými stejnokroji za tisíce korun

Hradec Králové - Státní podnik Lesy České republiky (LČR) začal v těchto dnech vybavovat své zaměstnance novými stejnokroji. Kromě sak, kalhot, plášťů, vest, sukní a košil jsou součástí stejnokroje i doplňky, kterými jsou kravaty, šátky, klobouky, spony či opasky. Jeden komplet se skládá z 11 kusů.

Nárok na novou uniformu, které vyrábí prostějovská rodinná firma Koutný, má zhruba 2500 z 3200 zaměstnanců podniku. Do výstrojního skladu Lesů ČR firma Koutný zatím dodala zhruba polovinu požadovaných kompletů stejnokrojů. Vzor stejnokrojů Lesy ČR obměňují po 21 letech.

Hodnota čtyřletého rámcového kontraktu na stejnokroje uzavřeného letos v únoru pro firmu Koutný činí 59,9 milionu korun bez DPH. Hodnota 2500 kompletů, které Lesy ČR odeberou do března 2018, je 31,5 milionu korun bez DPH. Stejnokroje bude firma Koutný šít i pro nové zaměstnance LČR, bude také dodávat jednotlivé kusy pro obměnu.

"Každý zaměstnanec Lesů ČR má své bodové konto na odběr oděvů a v jeho rámci si bude opotřebené části obměňovat, nejčastěji půjde o kalhoty a košile," uvedla mluvčí LČR Eva Jouklová.

Nové stejnokroje mají výrazně blíže k civilnímu oděvu než ke klasické myslivecké kamizole. Od dosavadních stejnokrojů se liší nejen střihem, ale i materiálem. Cena dámského kompletu je přes 12.600 korun, pánský komplet je na úrovni 11.500 korun.

Související

Agrofert

Vítězem miliardového lesnického tendru je firma z koncernu Agrofert

Vítězem dvanáctimiliardového tendru státního podniku Lesy České republiky (LČR) na lesnické práce a prodej dřeva pro léta 2023 až 2027 je těžařská firma Uniles z koncernu Agrofert. Z 84 soutěžených jednotek státní podnik zatím podepsal kontrakty na 78 a Uniles jich dosud získal 16. Na druhém místě jsou zatím s šesti podepsanými smlouvami firma Stora Enso Wood Products Ždírec a skupina PETRA z Hodonína. 

Více souvisejících

lesy čr Móda Ekonomika

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy