Švédský gigant THQ koupil vydavatele české hry Kingdom Come: Deliverance

Praha - Švédský vydavatel počítačový her THQ Nordic oznámil, že za 121 milionů eur (přes tři miliardy Kč) koupil německou společnost Koch Media.

Pod ni mimo jiné spadá firma Deep Silver, která stojí za vydáním české počítačové hry Kingdom Come: Deliverance. Na transakci dnes upozornil server Lupa.cz.

Hru Kingdom Come: Deliverance vytvořilo pražské herní studio Warhorse. Deep Silver zajišťuje vydání hry na fyzických nosičích pro PlayStation 4, Xbox One i PC. Zařizoval také digitální vydání na konzolích.

Celkové náklady na vývoj hry se podle tvůrců pohybovaly v řádu stovek milionů korun, což z titulu dělá jednu z nejdražších českých her. Zhruba 1,1 milionu liber (cca 31,5 milionu korun) tvůrci získali od fanoušků prostřednictvím crowdfundingu. Část peněz poskytl většinový vlastník Warhorse Zdeněk Bakala.

Související

Hra Attentat 1942

Nejlepší hry roku? Uspěly Mashinky, vyhrál Attentat 1942

Praha - Nejlepší českou hrou loňského roku je Attentat 1942, za kterou stojí Univerzita Karlova a Akademie věd ČR. Titul nejlepší tuzemské hry pro mobilní telefony získala akční hra WarFriends od studia About Fun. V anketě uspěly rovněž další projekty českých vývojářů - budovatelská strategie Mashinky, umělecká adventura Under Leaves nebo úspěšná mobilní akční hra Shadowgun: Legends. ČTK to dnes řekli organizátoři osmého ročníku ankety ze sdružení České hry.
Kingdom Come: Deliverance

Česká pc hra Kingdom Come je trhák. Už se prodalo milion kusů

Praha - Týden od vydání se prodalo už zhruba milion kusů nové české počítačové hry Kingdom Come: Deliverance, kterou uvedla na trh tuzemská společnost Warhorse Studios. Hra se prodává v průměru za zhruba 60 dolarů za kus. Je tedy pravděpodobné, že tržby už přesáhly miliardu korun.

Více souvisejících

Kingdom Come: Deliverance

Aktuálně se děje

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy