Student Agency spustí prodej jízdného přes automaty Pay+

Praha - Skupina Student Agency a síť prodejních automatů Pay+ provozovaná společností European Payment Systems zahájily v úterý spolupráci při prodeji jízdenek a letenek prostřednictvím automatů Pay+. Společnosti to oznámily na společné tiskové konferenci.

Zákazníci si tak mohou od úterka koupit přes automaty Pay+ vnitrostátní a mezinárodní jízdenky na autobusy Student Agency express, vnitrostátní a mezinárodní jízdenky na vlaky IC RegioJet a v následujících dnech také letenky od Student Agency. Student Agency express a RegioJet, stejně tak letenky od Student Agency jsou v rámci ČR pionýry v rozvoji tohoto druhu prodeje.

"Zákazníkům se výrazně rozšiřuje možnost nákupů produktů Student Agency a RegioJet – a to v tomto okamžiku o více než 50 prodejních automatů Pay+ navíc na místech, kde jsou zvyklí nakupovat další zboží a služby - například v nákupních galeriích či předních obchodních řetězcích," poznamenal mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj.

Automaty Pay+ současně dostávají viditelné označení logem Student Agency upozorňující na to, že tyto žluto-oranžové automaty jsou prodejním místem produktů Student Agency a RegioJet. Obě společnosti budou také koordinovat další rozvoj prodejní sítě automatů Pay+ s ohledem na poptávku zákazníků a destinace autobusů Student Agency a vlaků RegioJet.

"Prodej prostřednictvím automatů Pay+ je pro nás nejlepší cesta, jak rozšířit distribuční síť o automatový prodej, bez nutnosti milionových investic do budování této sítě. Využili jsme dobře fungující, existující prodejní kanál, který navíc nabízí další služby a je i na místech, kde zákazníci tradičně chodí nakupovat. Postupně budeme společně rozšiřovat tyto automaty do dalších míst, kde vidíme potenciál získání dalších zákazníků," uvedl majitel skupiny Student Agency Radim Jančura.

"Spoluprací se Student Agency dostáváme do našich automatů další typ služby, po kterých je na trhu výrazná poptávka – cestování autobusy, vlaky, a letadly. Vedle možnosti platit složenky, dobíjet kredity mobilních telefonů a dalších každodenních služeb od dnešního dne nabízíme také cestování," dodal Sergey Kosyakov, ředitel společnosti European Payment Systems, provozovatele automatů Pay+.

Nákup jízdenek Student Agency a RegioJet, stejně jako letenek není přitom zatížen žádným poplatkem navíc oproti standardnímu prodeji na jiných prodejních místech. Jízdenky na autobusy Student Agency express a vlaky RegioJet jsou navíc – vzhledem k tomu, že se jedná o samoobslužný prodej – nabízeny za výhodné internetové ceny. Například jízdenka na vlak Praha – Ostrava vlakem RegioJet tak vyjde na 295 korun, stejně jako při nákupu na internetu. Nákup je přitom velmi jednoduchý, zákazník je veden názorným displejem v češtině – od výběru trasy, na které chce cestovat, přes výběr spoje až po platbu. Tu může uskutečnit v hotovosti přímo u terminálu a během následujících dnů také prostřednictvím platební karty. Po zaplacení je cestujícímu vytištěna jízdenka, která je už platným cestovním dokladem pro jeho cestu.

Výrazné oranžové Pay+ terminály jsou nyní téměř ve všech obchodních a nákupních centrech v hlavním městě. Tuto novinku na českém trhu najdou zákazníci nejen v Praze, ale také v Karlovarském kraji a v Brně. Terminály jsou k dispozici také ve vybraných prodejnách maloobchodních řetězců Ahold, Interspar, Enapo, Pramen.cz, Kaufland a už brzy také v Tesco. Společnost provozující Pay+ terminály navíc plánuje do konce roku rozšířit síť o dalších několik stovek kusů nejen ve výše uvedených městech, ale i v dalších lokalitách České republiky.

Související

Letiště Václava Havla Praha

Koronakrize mění poptávku po letenkách, řada lidí stále čeká na refundace

Zájem o letenky v létě po jarní krizi setrvale roste, nyní je oproti loňsku již zhruba na pětině. Prodeje však nadále ovlivňuje nejistá epidemiologická situace. Češi více volí cesty do Evropy, což snižuje průměrnou cenu letenek. Zároveň nyní s nákupem déle čekají na vývoj situace a častěji využívají jednosměrné letenky. Vyplývá to z informací prodejců letenek pro ČTK.

Více souvisejících

student agency

Aktuálně se děje

před 5 minutami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Poslední rozloučení s Vlastimilem Harapesem. Národní divadlo prozradilo podrobnosti

Poslední rozloučení se zesnulým tanečníkem a hercem Vlastimilem Harapesem se uskuteční příští týden v pondělí, informovalo Národní divadlo na webových stránkách. Harapes zemřel po těžké nemoci ve středu, bylo mu 77 let.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy