Vzniká obří Bakalova redakce o 140 redaktorech

Praha - Novým šéfredaktorem deníku Hospodářské noviny bude od prosince dosavadní zástupce šéfredaktora Martin Jašminský (43). Nahradí Petra Šabatu, který skončil letos v září. Šéfredaktorem zpravodajského serveru iHNED.cz se stane novinář Miloš Čermák. Uvedlo to dnes vydavatelství Economia v tiskové zprávě.

Tým Hospodářských novin se od ledna zároveň sloučí s redakcí týdeníku Ekonom a zpravodajského portálu iHNED. Společná redakce bude připravovat obsah všech tří hlavních titulů vydavatelství Economia. V rámci nového newsroomu bude také úzce spolupracovat s redakcemi týdeníku Respekt, on-line deníku Aktuálně.cz i odborných titulů vydavatelství."Ohlášené změny jsou dalším, mimořádně významným krokem v procesu transformace vydavatelství Economia, zahájeném právě před rokem," uvedl Kamil Čermák, místopředseda představenstva a pověřený generální ředitel vydavatelství. "Po sestěhování do jednoho společného integrovaného newsroomu nyní přichází druhá fáze, kterou je skutečné propojení redakcí charakterizované nejen sdílením know-how, ale také sdílenou zodpovědností za vysokou kvalitu novinářské produkce, kterou svým čtenářům nabízíme," dodal.Integrovanou ekonomickou redakci bude řídit tzv. E.collegium v čele s Vladimírem Piskáčkem (34). Dalšími členy bude šéfredaktor Ekonomu Ondřej Neumann (45), Jašminský jako šéf HN, šéfredaktor iHNED.cz Čermák (45), šéfredaktor politického zpravodajství a názorové sekce Jindřich Šídlo (41) a šéfredaktor sdíleného obsahu Petr Orálek (46). Každý z šéfredaktorů bude přímo odpovídat za přípravu obsahu svého titulu, společně se pak budou podílet na každodenním řízení spojené redakce, na plánování a profilaci jednotlivých titulů a na jejich rozvoji."Propojení všech našich ekonomických redakcí do jediné nám pomůže zlepšit organizaci práce při tvorbě kvalitního obsahu a lépe než dosud využívat potenciálu, který redakce s více než 140 novináři má," poznamenal Piskáček. "V neposlední řadě nám nová organizace redakčního týmu umožní důsledněji vyprofilovat jednotlivé ekonomické tituly vydavatelství a přesněji tak cílit na všechny naše čtenářské skupiny," doplnil Piskáček, který se funkce ředitele redakcí ujal letos v září.Economia je největším domácím vydavatelem ekonomických informací. Do budoucna se chce zaměřit na své klíčové tituly, mezi něž patří Hospodářské noviny, Ekonom, Respekt a zpravodajský server IHNED.cz. Internetová společnost Centrum Holdings, kterou Economia v létě převzala, provozuje weby jako Aktuálně.cz a Deník Insider. Skupina zároveň vlastní portály Centrum.cz a Volný.cz. Majitelem vydavatelství je podnikatel Zdeněk Bakala.

Související

Soud, ilustrační foto

Marešová stáhla žalobu na Economii, s vydavatelstvím se dohodla

Zdravotní sestra Věra Marešová stáhla žalobu na vydavatelství Economia, ve které se domáhala odškodného za to, že při informování o jejím případu novináři nerespektovali presumpci neviny. Na dotaz ČTK to uvedl Obvodní soud pro Prahu 8, který se měl žalobou zabývat. Podle právníka Marešové Jana Poláčka a mluvčího Economie byla uzavřena mimosoudní dohoda, podrobnosti ale strany nezveřejnily.

Více souvisejících

Economia (vydavatelství) Zdeněk Bakala iHNED.cz

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hackeři propašovali na web ČTK smyšlenou zprávu o atentátu na Pellegriniho

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy