Železný jde do útoku: TV Barrandov překope zprávy, bude šest nových moderátorů

Praha - Zpravodajská relace TV Barrandov Naše zprávy bude mít od března šest nových moderátorů. Dvojice budou tvořit Kristýna Fantová a Miroslav Vaňura, Žaneta Muchová a René Hnilička a Tereza Jemelíková a Petr Převrátil. ČTK to řekla mluvčí televize Petra Hrušová. TV Barrandov bude od 1. března zprávy vysílat od 18:30 do 19:15, tedy o 15 minut déle než dosud.

"Kromě Petra Převrátila mají všichni předešlé reportérské či novinářské zkušenosti," uvedla mluvčí. Moderátoři byli vybráni v konkurzu. Ředitel televize Vladimír Železný dnes ve svém pořadu Volejte Železnému připomněl, že ani jeden z nich ještě nemoderoval velkou zpravodajskou relaci. Jako první se divákům představí 1. března Jemelíková s Převrátilem.

Vaňura dříve uváděl na Nově magazín o záchranářích 112, který bude nyní vysílat TV Barrandov. Fantová má také zkušenosti z Novy, působila tam jako reportérka zpravodajství. Jemelíková byla reportérkou VIP zpráv na Primě. Hniličku znají posluchači Rádia City.

Železný si v listopadu, kdy nastoupil do funkce, stanovil cíl, že chce sledovanost televize nejprve stabilizovat na úrovni pěti procent. A to se mu téměř podařilo už po třech měsících. Zatímco v říjnu sledovalo Barrandov 3,94 procenta diváků, v prosinci už si televize ukrojila z koláče 4,63 procenta. A k pěti procentům se blížila také v lednu, informuje iHned.cz.

Jeho televize údajně už nemá být archivní. Ovšem program, který teď na Barrandově běží, zmiňované retro připomíná. Úterní, páteční, sobotní a nedělní hlavní vysílací čas zaplnily staré zahraniční filmy – americké westerny, německé romantické snímky či italské komedie.

Televize opět vysílá Třicet případů majora Zemana. "Nejsem šťastný, že jsem v televizi, která vysílá komunistické seriály. Dejte nám ale čas postupně tyto programy vytěsnit. Pokud budu i nadále ředitelem této televize, tak už nebudeme vysílat majora Zemana. Mám s ním hluboký problém," řekl ve svém pořadu Volejte Železnému. Zároveň ale dodal, že televize nemá moc kde brát pořady, které mají šanci diváky zaujmout.

Změn dozná pořad Intim night a na obrazovce se objeví více erotických filmů. "Ono je to asi dobře. I my tak můžeme přispívat k vyšší porodnosti. Vzhledem ke stále vyššímu věku obyvatel naší planety bude potřeba hodně dětí. Někdo bude muset pracovat," odůvodnil Železný překvapivě.

Související

Jaromír Soukup (TV Barrandov)

Soukup získal pro TV Barrandov ochranu před věřiteli. Dostal tři měsíce na nápravu

Už to není tajné. Firma Barrandov Televizní Studio podnikatele Jaromíra Soukupa dluží téměř miliardu korun, ukazují údaje v insolvenčním rejstříku. Pražský městský soud v pondělí souhlasil s návrhem firmy a vyhlásil moratorium na majetek dlužníka, které na tři měsíce ochrání společnost před věřiteli. Je ale nutné připravit reorganizaci. 

Více souvisejících

TV Barrandov Vladimír Železný

Aktuálně se děje

před 28 minutami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Putin nařídil ruské armádě manévry s nácvikem použití taktických jaderných zbraní

Na pokyn prezidenta Vladimira Putina se ruské ministerstvo obrany připravuje na vojenské cvičení, které zahrne simulaci použití taktických jaderných zbraní. Cvičení, které má prověřit připravenost nestrategických jaderných sil k plnění bojových úkolů, bude realizováno v blízké budoucnosti. Informuje o tom Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy