Železný skončil jako šéf TV Barrandov. Je to pravda?

Praha - Vladimír Železný už není ředitelem TV Barrandov, skončila i šéfka programu Markéta Zahradníková, informuje server Digizone.cz. Cílem Železného bylo stabilizovat sledovanost televize během jara na pěti procentech. V posledních měsících se pohybuje kolem 4,5 procenta.

Pouhých pět měsíců vydržel v čele televize Barrandov Vladimír Železný, někdejší šéf nejsledovanější české televize Nova. Ve středu jej společně s programovou ředitelkou Markétou Zahradníkovou odvolal majitel Barrandova Jaromír Soukup. Do čela televize pak místo Železného jmenoval Marcelu Hrdou, šéfku a místopředsedkyni představenstva vydavatelství Empresa Media, pod kterou spadají všechny mediální aktivity Soukupových firem, včetně TV Barrandov.

Informaci serveru DigiZone.cz potvrdil zdroj obeznámený se situací uvnitř TV Barrandov, oficiálně ji ale televize, ani Empresa Media, nekomentovaly.

Server DigiZone.cz se pokoušel kontaktovat odvolanou ředitelku programu Markétu Zahradníkovou, ale marně. Nepochodil na tiskovém oddělení TV Barrandov ani u nové šéfky televize Marcely Hrdé. Ta sice zvedla mobilní telefon, ale s odvoláním na probíhající schůzku odmítla cokoli sdělit a odkázala na tiskové oddělení TV Barrandov. To se ale odmítá vyjádřit.

Železný například prodloužil zpravodajství na 40 minut a místo dětského pásma Animáček zařadil výpravný seriál Velkolepé století. Podvečery vyplnil pořadem pro ženy Babinec. Hodně si sliboval od amerického seriálu o hasičích Chicago Fire i pořadu 112, ty ale sleduje jen kolem 100 tisíc diváků. Stop dostal seriál Ona a on a v budoucnu se měla televize zcela zbavit všech komunistických seriálů, uvedl server iHned.cz.

Novou ředitelkou má být Marcela Hrdá, šéfka a místopředsedkyně představenstva vydavatelství Empresa Media, pod které televize spadá. Ta dříve šéfovala i České poště.

Vladimír Železný stál v čele TV Barrandov od listopadu loňského roku, za éry Jaromíra Soukupa šlo již o třetího generálního ředitele této televize. Před ním stanici vedl od února loňského roku bývalý ředitel zpravodajství České televize Roman Bradáč, od října 2012 pak Robert Kvapil, někdejší obchodní ředitel ČT za éry Jiřího Janečka. Za Soukupova nástupu televizi vedla Martina Lišková.

V srpnu 2007 byl Vladimír Železný odsouzen k dvouletému podmíněnému trestu odnětí svobody a k maximální možné, pětimilionové pokutě za to, že při dovozu obrazů spolu s galeristou George Novotnym připravili stát na daních o téměř šest milionu korun. Rozsudek je pravomocný a Ústavní soud odmítl i Železného stížnost.

Vladimír Železný čelil před soudy ještě dvěma dalším obviněním. Jednalo se o údajné poškozování věřitele, když se Železný zbavoval fiktivně majetku, aby nemusel platit dluh svému věřiteli a bývalému partnerovi – firmě CME. Další obvinění se týkalo daňového úniku, kterého se měl dopustit tím, že nezaplatil daň z prodeje svého obchodního podílu ve firmě CET 21. V obou případech ho vrchní soud zprostil obžaloby.

Související

Vladimír Železný

Býval jedním z nejvlivnějších Čechů. Dnes je prostým vinařem

Praha - Na přelomu tisíciletí patřil Vladimír Železný k nejvlivnějším lidem v ČR, spoluvlastnil a řídil totiž televizi Nova. Nejsledovanější české médium ale musel v roce 2003 za dramatických okolností a nedobrovolně opustit. Později působil v domácí i evropské politice a loni se marně pokoušel o mediální comeback. Dnes se Železný, který 3. března oslaví sedmdesátiny, věnuje hlavně vlastnímu vinařství, uznávané sbírce moderního českého umění a svým dvěma malým dětem.

Více souvisejících

Vladimír Železný TV Barrandov

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Hackeři, ilustrační foto.

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

před 6 hodinami

Národní rada Slovenské republiky (Českou obdobou je Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky)

Moskva bližší než Praha. Mění se Slovensko na proruský satelit?

Slovenský premiér Robert Fico už mnohokrát deklaroval, že politika jeho vlády bude „nezávislá“, a že nebude loutkou Západu, ale ani Ruska. Z jeho posledních kroků se ale zdá, že je mu přece jen východní pozice bližší. Jeho reálné kroky totiž ukazují, že se zcela záměrně odklání od svých západních spojenců a nadbíhá zájmům Moskvy.  

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Marek Ženíšek (TOP 09)

TOP 09 našla nového kandidáta na ministra pro vědu

TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

ČD ve čtvrtek odklidí vykolejený vlak, který ujel strojvedoucímu. Na trati bude výluka

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

před 10 hodinami

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 10 hodinami

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 13 hodinami

Starliner nevzlétl. NASA a Boeing odložily plánovaný let s posádkou k ISS

Boeing na poslední chvíli odložil první let vesmírné lodi Starliner s astronauty k Mezinárodní vesmírné stanici ISS, informovaly tiskové agentury. Odpočítávání se zastavilo dvě hodiny před plánovaným startem. Na palubě měli být dva Američané. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy