TV Barrandov si mne ruce, pod vedením Soukupa se přehoupla do zisku

Praha - Mediální společnost Empresa Media podnikatele Jaromíra Soukupa se loni přehoupla do zisku 23,5 milionu korun po předchozí ztrátě 37,7 milionu Kč. Tržby stouply o pětinu na 303 milionů korun. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě. Televizi Barrandov, kterou Empresa Media převzala loni v květnu, se podařilo snížit ztrátu na 32,7 milionu korun proti předchozímu roku, kdy její hospodaření skončilo ztrátou 333 milionů.

Celkové tržby skupiny Empresa Media, tedy včetně televize Barrandov a ostatních dceřiných společností, v loňském roce dosáhly 859 milionů korun. V letošním roce přitom skupina očekává souhrnné tržby 1,3 miliardy Kč.

"Výsledky hospodaření obou našich mediálních investic dost jasně potvrzují, že pokud máte jasně definovaný cíl, nastavené procesy, a nebojíte se učinit rozhodnutí, tak média mohou růst i dnes. I když je samozřejmě příjemné vlastnit média, kterým se daří, tak tímto rozhodně naše aktivita na trhu nekončí. Naopak jsme nyní připravení k dalším krokům, které posílí naší pozici na trhu," uvedl Soukup.

TV Barrandov vysílá od roku 2009. Sledovanost stanice se postupně vyšplhala nad pět procent. V roce 2013 ale začala dramaticky klesat. Propad měl zastavit Vladimír Železný, který nastoupil do funkce ředitele v listopadu 2013. Letos v březnu ho ale vlastník televize Jaromír Soukup odvolal. Stalo se tak jen pár týdnů poté, co Železný uvedl do vysílání řadu nových pořadů, které ale sledovanost stanice nezvedly, píše server iHned.cz.

Železný ovšem před časem, že k zařazení některých formátů ho jeho nadřízení donutili. Například s podvečerním pořadem Babinec nebo seriálem Chicago Fire prý zásadně nesouhlasil.

"Já jsem se nestal ředitelem rozvoje, nebyl jsem jmenován. My jsme se nedohodli, protože podmínky, které navrhoval vlastník původně, tak nesplnil. A bohužel za těch okolností neměl... To byla prázdná funkce," řekl 19. května Železný. Ještě v březnu přitom post ve svém pořadu Volejte Železnému vychvaloval. "Stal jsem se ředitelem rozvoje televize na vyšší úrovni. O jeden šár výš. Tedy ve společnosti, která TV Barrandov vlastní," chvástal se.

Metropol TV naopak krachuje

Regionální televize Metropol, jejíž vysílání zajišťuje MF TV, patřící pod mediální společnost Mladá fronta, ukončí ke konci června své vysílání. 

„Po ročním působení se regionální televizi Metropol TV nepodařilo naplnit stanovené obchodní cíle, které by zaručovaly její další ekonomickou efektivitu," potvrdila rozhodnutí tisková mluvčí Mladé fronty Pavlína Míčová. Mladá fronta se tak dál zaměří na své hlavní aktivity v podobě divizí Euro E15, časopisů, online portfolia a knih.

Mladá fronta se podle informací serveru MedíaGuru.cz snažila televizi prodat, zájemce ale nenašla. Hlavní finanční výpadky způsobily televizi neobnovené inzertní smlouvy s městskými pražskými částmi, díky kterým mohly Metropol TV plynout objemy v řádech milionů korun.

Související

Jaromír Soukup (TV Barrandov)

Soukup získal pro TV Barrandov ochranu před věřiteli. Dostal tři měsíce na nápravu

Už to není tajné. Firma Barrandov Televizní Studio podnikatele Jaromíra Soukupa dluží téměř miliardu korun, ukazují údaje v insolvenčním rejstříku. Pražský městský soud v pondělí souhlasil s návrhem firmy a vyhlásil moratorium na majetek dlužníka, které na tři měsíce ochrání společnost před věřiteli. Je ale nutné připravit reorganizaci. 

Více souvisejících

TV Barrandov Vladimír Železný Media

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vracet uprchlíky na Ukrajinu? Polsko je pro, Maďarsko to dělat nehodlá

Maďarsko nevydá uprchlíky Ukrajině a nezkoumá ani to, zda se jich týká branná povinnost, uvedl pro komerční televizi ATV maďarský vicepremiér Zsolt Semjén.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy