Akcie CME oslabují, převzetí firmy Kellnerovou PPF vyvolalo rozruch

Akcie mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME) po nedělní zprávě, že na převzetí podniku se dohodla investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, uzavřely dnešní obchodování na americké burze Nasdaq se ztrátou 5,16 procenta na ceně 4,41 dolaru za akcii.

S akciemi CME se obchoduje rovněž na pražské burze, ta je dnes ale kvůli státnímu svátku uzavřena.

CME vlastní v České republice televizi Nova a další stanice. Působí také v Bulharsku, Rumunsku, Slovinsku a na Slovensku. PPF podle dohody za CME zaplatí 2,1 miliardy dolarů (zhruba 48 miliard Kč). Podmínkou dokončení transakce je získání souhlasu akcionářů společnosti CME, Evropské komise a národních regulátorů v některých ze zemí, kde CME působí.

Součástí CME v České republice je společnost CET 21, která je držitelem licencí na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Nova 2, Nova Action, Nova Gold a Nova International.

Kellnerova skupina PPF investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství a působí ve 23 zemích v Evropě, Asii a Severní Americe.

Související

Logo TV Nova

Kellnerova PPF převzala vlastníka TV Nova, v čele CME bude Didier Stoessel

Skupina PPF prostřednictvím dceřiných firem dokončila akvizici společnosti Central European Media Enterprises (CME). PPF nyní plně majetkově kontroluje aktivity CME v České republice, na Slovensku, v Rumunsku, Slovinsku a Bulharsku. PPF to dnes uvedla v tiskové zprávě. V Česku tak PPF ovládla televizní skupinu Nova, ve které už držela podíl do roku 2004, kdy jej prodala právě CME.
Zpravodajské vozidlo TV Nova

PPF odeslala Evropské komisi doklady k schválení nákupu CME

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera odeslala Evropské komisi příslušné doklady k finálnímu schválení transakce nákupu mediální skupiny CME. PPF o tom informovala na twitteru. Akcionáři CME schválili nabídku na převzetí letos v únoru. Hodnota transakce činí asi 2,1 miliardy dolarů (zhruba 48 miliard Kč).

Více souvisejících

CME Akcie Burza NYSE Petr Kellner ppf group Ekonomika

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy