CZC.cz, jak ho známe, prý končí. Budoucnost obchodu je pod jinou značkou

Internetový obchod a pro Čechy „lovebrand" CZC.cz dosud považovaný za významného konkurenta Alzy, brzy ukončí samostatný provoz. Podle zjištěných zákulisních informací se Allegro chystá přesunout CZC.cz na svou platformu, kde bude mít pouze záložku vedle dalších polských obchodů.

Mezi českými odborníky na IT, ale také mezi konkurencí na českém trhu se začaly šířit informace o postupném zániku, respektive možném konci etablované značky prodejce značkové kvalitní počítačové elektroniky CZC.cz. Značka jako taková se pyšnila sloganem "trvalá dvojka", který jí vynesl poměrně uznávaný obdiv. 

O konci CZC.cz informoval jako první během minulého víkendu Honza Malý ze serveru GeekBoy, který s obchodem dlouhodobě spolupracoval. Svůj zdroj těchto informací však neprozradil. V pondělí zprávu potvrdila pro web Novinky zaměstnankyně Allegra, která dříve pracovala jako manažerka v CZC.cz. Redakce její jméno zná, ale nezveřejnila ho.

V posledních měsících došlo k výraznému snížení počtu zaměstnanců CZC.cz a většina z nich již byla začleněna do struktur Allegra a nebo změnili zaměstnavatele, prostě přešli do Alzy či ke Smarty. Jedná se o poslední krok před definitivním ukončením provozu CZC.cz?

Allegro vydalo k těmto zprávám své tiskové prohlášení, ve kterém se snaží tyto informace přivést na prvou míru. „CZC pokračuje dál a zboží prodává aktuálně paralelně na svém původním e-shopu na doméně CZC.cz a také na novém CZC shopu na platformě Allegro. Značku CZC bude Allegro nadále podporovat a kamenné prodejny i služby na nich poskytované plánuje rozšířit.“

Prohlášení ale nereflektuje skutečnost, že v posledních měsících došlo k výraznému zredukování personálu CZC.cz a lidé také hlásí uzavírání prodejen. Někteří zaměstnanci odešli dobrovolně, jiní dostali výpověď. Zbývající pracovníci byli začleněni do struktur Allegra.

Allegro patrně vůbec nedomyslelo, co pro Čechy značka CZC.cz vůbec znamenala. Co znamená pro Brand, když se zničí tým, který tuto značku tvořil. Obchod měl také velice vyspělý prodejní web, dokázal zákazníkovi garantovat nejnižší cenu v Česku, a to i zpětně, disponoval vlastní značkou s výhodným poměrem ceny a užitku výrobku. To vše se zdá být ztraceno. 

Přesné datum „KONCE" zatím není určeno, ale údajně se tak stane buď 1. července, nebo 1. srpna letošního roku, tedy během letních prázdnin.

„Původně se plánovalo, že k uzavření CZC.cz dojde až zkraje roku 2025. Zákazníci se ale evidentně nechali zlákat velkými slevami, které Allegro novým uživatelům nabízelo, a tak se plány na konec CZC.cz uspíšily,“ prozradila Novinkám bývalá manažerka CZC.cz, která nyní působí přímo v Allegru.

Zástupci Allegra však zatím nic oficiálně nepotvrdili.

Polská společnost Allegro zřejmě plánuje udělat z CZC.cz pouhou záložku na svém internetovém tržišti. V uplynulých měsících byli zákazníci CZC.cz lákáni bannery na nákup stejných produktů na Allegru za nižší ceny. V květnu Allegro zveřejnilo výzvu: „Otvíráme nový CZC shop na Allegro.cz! Top ceny, obří výběr a doprava gratis.“

CZC.cz tak nyní funguje jako záložka na Allegro.cz, avšak s omezenou nabídkou produktů a bez původních funkcí, jako byl oceňovaný vyhledávač zboží, přehledné kategorie a uživatelské recenze. Otázkou zůstává, co se stane s pobočkami CZC.cz, vzhledem k tomu, že Allegro již v minulosti uzavřelo všechny prodejny Mallu a přešlo na výhradně internetový prodej.

A pozor! Na platformě Allegro se můžete také dočkat také tzv. „fake" výrobků. Bohužel to dokládají mnohá svědectví jak zákazníků polského tržiště, tak i sám Honza Malý ze serveru GeekBoy, který vše popisuje ve svém videu na platformě YouTube.

CZC.cz Obchody

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 1 hodinou

Kim Čong-un

Kim Čong-una znepokojuje "asijské NATO". Prsty v něm mají Američané

Severokorejská diktatura v neděli podrobila kritice vojenské cvičení Jižní Koreji, USA a Japonska v mezinárodních vodách na jih od jihokorejského ostrovního letoviska Čedžu. Manévry podle Pchjongjangu ukazují, že vztahy mezi zmíněnými zeměmi se změnili v "asijskou verzi NATO". 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

SK Slavia Praha

Největší přestup letní pauzy se blíží. Plzeň a Slavia řeší přesun Chorého do Prahy

Na fotbalovém Euru v Německu sice byl, ale nastoupil až v závěru zápasu s Tureckem, navíc dostal červenou kartu za zapojení do rvačky s tureckými fotbalisty. Přesto právě jeho absence, především pak v zápase s Gruzií, mnoho fanoušků i fotbalová veřejnost vnímali jako největší chybu kouče Ivana Haška. Řeč je o plzeňském hromotlukovi v útoku Tomáši Chorém. Jeden z nejnepříjemnějších hráčů české fotbalové ligy se nejspíše přesune z Plzně do Slavie, přičemž zákulisní informace hovoří o tom, že oba kluby už se měly na tomto transferu dohodnout.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Polská policie

Čech se dopustil rasistického útoku v Polsku. Hrozí mu vězení

Český občan skončil v rukou polských policistů kvůli rasistickému útoku na Afričana na nádraží v Katovicích. Muž měl přiznat vinu a zůstává pod dohledem policie do té doby, než bude případ vyřízen. Incident neunikl pozornosti polských celostátních médií. 

včera

SK Slavia Praha, stadion v Edenu

Staněk bude po zranění na Euru chybět Slavii několik měsíců. S ramenem musí na operaci

Brankář reprezentace i pražské Slavie Jindřich Staněk po návratu z fotbalového Eura, na němž Češi nedokázali postoupit ze skupiny do vyřazovací fáze, podstoupil magnetickou rezonanci ramene, které si vykloubil při závěrečném zápase ve skupině s Tureckem (1:2). Z ní vyšlo najevo, že Staněk bude Pražanům na začátku sezóny chybět, a to hned několik měsíců. Informoval o to klubový web pražské Slavie.

včera

Připravujeme „diplomatický plán“ na ukončení války s Ruskem, oznámil Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes oznámil, že Ukrajina pracuje na "jasném a podrobném plánu" na ukončení války s Ruskem. Dokončen má být ještě letos, uvedl Zelenskyj po dnešním setkání se slovinskou prezidentkou Natašou Pircovou Musarovou v Kyjevě.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy