Babiš a Trump? Oba se rádi chlubí, všiml si prestižní časopis

Andrej Babiš vystoupil na konferenci známého podnikatelského časopisu Forbes. Styl jeho argumentace časopis zaujal a věnoval mu celý článek. Českého miliardáře Babiše, který je čelní figurou místní politiky považují za variantu na Donalda Trumpa.

Časopis si všímá vlastnictví koncernu Agrofert, který se skládá z 200 firem zabývajících se od zemědělství po obnovitelné zdroje. Že se aktuálně Agrofert nachází ve svěřenském fondu, nepovažuje článek za důležitou informaci.

„Jsem zvláštní případ. Necítím se jako politik, vstoupit do politiky byla obrovská chyba. Hledal jsem někoho, kdo změní systém. Tehdy bylo nemožné být podnikatelem v mojí zemi," uvedl Babiš na konferenci a ihned byl přirovnán ke stylu Donalda Trumpa, který se rovněž rád chválí.

Řeč na konferenci přišla i na protivládní protesty. „Podle policie protestovalo jen 70 tisíc lidí nikoliv 130 tisíc. Novináři mě nemají rádi, protože jsem poškodil korupční systém. Já sem totiž nezkorumpovatelný. Lidé, kteří prohráli volby, chtějí manipulovat systémem,“ vysvětlil Babiš na konferenci své vidění situace.

Babiš dále popsal své názory na zmenšení moci Evropské komise ve prospěch zástupců regionálních vlád v Evropských radách a Radě EU. Podle Babišova vyjádření je střední Evropa (ČR, Slovensko, Polsko a Maďarsko) jednotná a má jednotné požadavky navzdory různému politickému ukotvení.

Řeč přišla samozřejmě také na brexit. Zásadní událost evropské politiky poslední doby je podle Babiše špatným signálem. „Doufám, že k brexitu nikdy nedojde. Věřím v druhé referendum. Velká Británie byla vždy spojencem a 80 tisíc Čechů tam žije a náš byznys má mnoho společného,“ uvedl Babišovy názory známý podnikatelský časopis.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Agrofert forbes

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy