Matthieu Pigasse odchází z banky Lazard, chce se věnovat novému projektu

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse na konci roku odejde z investiční banky Lazard, aby se mohl věnovat novému podnikatelskému projektu. Oznámila to dnes banka. Jednapadesátiletý Pigasse v ní působí 17 let a nyní zastává funkci ředitele aktivit banky ve Francii.

Pigasse je obchodním partnerem českého podnikatele Daniela Křetínského, společně drží 26,66 procenta ve společnosti Le Monde Libre. Ta má kontrolu nad 75 procenty kapitálu deníku Le Monde.

"Jsem nadšený, že mohu začít svou další etapu mimo investiční bankovnictví v novém podnikatelském projektu," citovala banka Lazard Pigasse.

Banka v květnu oznámila změny v nejvyšším vedení. Pigasse se navíc stal šéfem globálního bankovnictví a zástupcem generálního ředitele pro finanční poradenství. Generální ředitel Kenneth Jacobs tehdy řekl, že Pigasse je "důležitý pro náš úspěch ve Francii a jinde" a nově se zaměří na pomoc novému řediteli pro finanční poradenství Peterovi Orszagovi získat po celém světě více obchodů, uvedla agentura Reuters.

Za roky ve funkci byl Pigasse poradcem při realizaci některých z největších dohod ve Francii, včetně fúze mezi společnostmi Gaz de France a Suez v roce 2007. Podílel se také na dohodách o restrukturalizaci dluhů Řecka a Argentiny. V minulosti působil na francouzském ministerstvu hospodářství, financí a průmyslu a ve finanční správě, uvedla agentura Bloomberg.

Související

Daniel Křetínský

Křetínský koupil podíl v deníku Le Monde. Kontrakt vyvolal značné obavy

Český investor Daniel Křetínský se stal menšinovým akcionářem francouzského deníku Le Monde. Jeden ze spolumajitelů listu, francouzský bankéř Matthieu Pigasse, prodal jeho firmě Czech Media Invest (CMI) 49procentní podíl v holdingu Le Nouveau Monde. Jeho prostřednictvím spoluvlastní skupinu Le Monde, která list vydává. Uvedla to dnes agentura AFP s odkazem na vedení listu. Částka, za niž se obchod uskutečnil, nebyla zveřejněna.

Více souvisejících

Matthieu Pigasse banka Lazard Francie Ekonomika Daniel Křetínský

Aktuálně se děje

před 42 minutami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vracet uprchlíky na Ukrajinu? Polsko je pro, Maďarsko to dělat nehodlá

Maďarsko nevydá uprchlíky Ukrajině a nezkoumá ani to, zda se jich týká branná povinnost, uvedl pro komerční televizi ATV maďarský vicepremiér Zsolt Semjén.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy