Knihovna schodišť Ytong nabízí stovky ověřených řešení

Montáž schodů Ytong zvládne stavebník ve dvou hravě během pár hodin. Navíc mu stupně schodiště vyrobí Xella přesně na míru, takže i atypické projekty s nimi realizuje snadno a rychle. 

Výhodou je, že schodiště může začít používat ihned po vytvrdnutí malty. Užitečná je také široká nabídka Knihovny schodišť, kde stavebník nebo projektant najde nejčastější zpracovávaná řešení schodů z pórobetonu Ytong.

Více jak 900 dokumentací schodišť, prověřených zákazníky a připravených k okamžitému zadání do výroby

Knihovna tvarů schodišť, realizovaných ze schodišťových stupňů pórobetonu Ytong, přináší stavebníkům řadu výhod. Objednávka vybraného schodiště je jednoduchá – stačí si v knihovně vybrat vhodné schodiště zadáním individuálních požadavků a poté si vyžádat u odborného poradce Xella návrh uložení schodišťových stupňů a přesnou cenovou nabídku. Jednoduchá je také samotná realizace, tu usnadní příručka Schodiště Ytong – postup montáže, kterou si je možné na webu xella.cz stáhnout.

Velkou předností pórobetonového schodiště Ytong je vysoká přesnost a možnost postavit jej a užívat ve velmi krátké době

Výrobce vám také zdarma dodá první návrh schodiště. Jednotlivé díly jsou při dodávce již nařezány na míru, takže odpadají úpravy a schodiště můžete rychle a snadno sestavit. Samozřejmostí je neomezené spektrum povrchových úprav a podlahových krytin. Hlavu si nemusíte dělat ani s tím, jestli se vám podaří trefit se do vašich prostorových dispozic – variabilita tvarů je opravdu vysoká. Uspoříte s ním i náklady, protože výstavba schodiště vám nezablokuje řemesla a lidi a práce na domě budou moci bez problémů pokračovat. Při práci si budete „pískat“ díky snadné manipulaci, a po celou dobu užívání domu vás bude hřát pocit, že máte v domě ekologický a pro zdravé klima ideální stavební materiál.

V uceleném stavebním systému Ytong naleznete praktické řešení schodiště, připraveného podle projektové dokumentace

Základní schodišťový stupeň má délku 1200 mm, šířku 300 mm a výrobní výšku 150 mm. Skutečná výška se ale v průběhu montáže stanoví seříznutím výšky úložné hrany podezdívky v souladu s projektovou dokumentací. Pokud zájemce nemá vlastní projekt či chystá pouze úpravy či rekonstrukce stávající budovy, má možnost si projekt objednat přímo u výrobce.

Montáž schodiště je velmi jednoduchá, nevyžaduje žádné tesařské ani jiné pomocné konstrukce a speciální nářadí

Běžné schodiště v rodinném domě smontují dva zedníci za jednu pracovní směnu. Jednotlivé stupně se ukládají na podezdívku tl. 125 mm na vápenocementovou maltu, je-li práce dostatečně přesná, lze použít tenkovrstvou zdící maltu. Výhodná, i když koordinačně náročnější, je montáž přímo do nosného zdiva během hrubé stavby. Schodiště je v tomto případě použitelné již při montáži a betonáži stropu. Dalším možným řešením montáže je uložení na nerezové kotvící prvky v nosném zdivu schodišťového prostoru.

Bezpečně a ekonomicky

Uložené schodišťové stupně jsou již následující den po montáži plně zatížitelné. Jejich povrch je dokonale rovný a tvoří ideální podklad pro pokládku libovolné krytiny. Díky použitému materiálu stupně s vysokou pevností nejsou jednotlivé stupně náchylné k poškození

Odkaz na instuktážní video: Jak na rychlou výstavbu schodiště | Xella.cz.

Související

Výsledky Sportky a dalších loterií na Zatočsi.cz

Výsledky Sportky a dalších loterií na Zatočsi.cz

Sportka je nejstarší loterií hranou na našem území. Její první losování se uskutečnilo již v roce 1957 a od té doby na ni hráči nedají dopustit. Chcete najít kompletního průvodce světem Sportky i dalších loterií na jednom místě? Pak je pro vás portál Zatočsi.cz tím správným řešením!
V jednoduchosti je krása: 5 důvodů, proč firmy sází na kovové nápisy a loga

V jednoduchosti je krása: 5 důvodů, proč firmy sází na kovové nápisy a loga

Kovové nápisy, štítky a loga nabízí kombinaci estetiky, odolnosti a dlouhé životnosti. Což jsou přesně hodnoty, na které firmy stále častěji sází. Proto kov vede nejen u technického a průmyslového značení, ale podtrhne také originalitu výrobku a jeho design. Na první pohled kovové nápisy a loga zaujmou pozornost, působí bytelně, ale zároveň elegantně. Přečtěte si, kde všude se s kovovými nápisy a štítky setkáte a jaké jsou jejich hlavní přednosti.

Více souvisejících

pr článek

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Praha

Povodně budou zítra hrozit jen na malých tocích, tvrdí Hladík. Praze se zřejmě vyhnou úplně

Dnes v noci a v sobotu hrozí povodně zejména na menších tocích, jak uvedl na tiskové konferenci ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) po dnešním jednání Ústřední povodňové komise. Povodňové orgány obcí mají již dnes v noci začít s fyzickými hlídkami. Vltava v Praze by měla kulminovat v noci ze soboty na neděli. Očekává se, že hladina vzroste o 60 až 80 centimetrů, přičemž průtok by neměl výrazně překročit druhý povodňový stupeň, což je 1000 metrů krychlových za sekundu.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Zaplavená auta

Počasí se zhoršuje i Rakousko. K povodním se může přidat orkán

Trvalé deště v Rakousku výrazně komplikují dopravu v zemi. Rakouské železnice (ÖBB) v pátek oznámily, že silné sněžení a sesuvy půdy přerušily vlakové spojení na dvou tratích v Salcbursku, informuje agentura APA. Dopravní problémy se týkají i silniční sítě, kde déšť, sníh a popadané stromy způsobují zpoždění a uzavírky, varovala automobilová organizace ÖAMTC. 

před 5 hodinami

Hasiči

Hasiči na Jižní Moravě začali s evakuací

V pátek jihomoravští hasiči evakuovali přes 100 studentů spolu s jejich vedoucími z chatové oblasti Biskoupky u Brna kvůli hrozícím povodním způsobeným silnými dešti. Informovali o tom na sociální síti X.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Petr Fiala

Čekejme to nejhorší. V pohotovosti je sto tisíc hasičů

V Česku má intenzivně pršet až do pondělní noci. Odborníci varují, že by za určitých okolností mohlo dojít k opakování povodňových situací z let 1997 a 2002. Premiér Petr Fiala proto svolal Ústřední krizový štáb, který se v pátek ráno sešel na ministerstvu vnitra za přítomnosti šéfa resortu Víta Rakušana.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Elon Musk

Musk označil australskou vládu za fašisty

Technologický magnát Elon Musk přirovnal australskou vládu k "fašistům" kvůli navrhované legislativě, která má ukládat pokuty společnostem vlastnícím sociální média, pokud nezastaví šíření dezinformací. Uvedl to server The Guardian.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Harrisová předběhla Trumpa. Po první předvolební debatě vede o pět procent

Po první předvolební debatě kandidátů na prezidenta USA vede kandidátka Demokratické strany Kamala Harrisová o pět procentních bodů. Vyplývá to z celonárodního průzkumu agentury Ipsos.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy