Kdy je nejvhodnější doba na pořízení zásoby dřevěných pelet a proč se topení s nimi vyplatí?

Komerční sdělení (EuroZprávy.cz nejsou jeho autorem a neovlivňují jeho obsah).

Víte, které topivo je ekologické, skladné a cenově výhodné? Dřevěné pelety. Vznikají peletováním odpadu na pilách a mají podobu malých válečků. Co vše jste o peletách možná netušili a kdy je nejlepší čas k jejich koupi?

Zázračné topivo budoucnosti?

Dřevěné pelety jsou bez nadsázky zázračným topivem. I přes svou malou velikost a nenápadnost, dokážou bez problémů vytopit rodinný dům i větší halu. Jejich výhřevnost je totiž natolik vysoká, že se mohou poměřovat s klasickým uhlím. Na rozdíl od něj jsou ale pelety velmi ekologické, při hoření nevytváří skoro žádný dým a po hoření zanechávají minimum odpadu. Topení peletami tak oceníte nejenom vy, ale také planeta Země. Kdy si můžete nakoupit ty nejlevnější pelety?

Nakupte pelety nejvýhodněji

Pokud byste přemýšleli nad tím, kdy nastává nejvhodnější doba pro nakoupení zásoby dřevěných pelet, dospěli byste určitě k závěru, že to bude rozhodně mimo tepnou sezónu. Je to tak. S příchodem jara, kdy se přestane díky příjemným jarním teplotám tolik topit, začínají ceny pelet rapidně klesat. Máte-li dostatek prostoru k jejich uskladnění, určitě je moudré nakoupit si zásobu dřevěných pelet na další topnou sezónu právě v období jejího konce.

V čem můžete topit peletami?

Pelety se dají využít jako topivo v kotlích, ale také se používají do krbových kamen. Právě krbová kamna dodají každé místnosti neopakovatelné kouzlo. Pokud navíc budou na pelety, bude péče o ně snadná. Pelety jsou totiž čistým topivem a nezanechávají po sobě téměř žádný odpad. Neustálá přítomnost popela a černých šmouh vás tedy nemusí vůbec znepokojovat.

Zásadní rok 2022

Kromě toho, že pelety jsou ekologickým druhem topiva a zároveň jsou finančně výhodné, dá se na pořízení peletových kamen či kotlů využít také státní dotace. Právě rok 2022 totiž bude pro spoustu domácností, které topí v kotlích 1. a 2. emisní třídy, přelomový. Jejich používání bude totiž od 1. září zakázáno a bude nutné přejít na jiný způsob vytápění. Jak se ukazuje, nejvhodnějším řešením jsou právě dřevěné pelety. Díky nim si budou moci české domácnosti užívat pohodlné bydlení v teple a nedělat si starosti s vysokými účty za topení.

Nastudujte si podmínky čerpání dotací na peletové kotle

Kromě ekologického aspektu, nízké pořizovací ceny a vysoké výhřevnosti, souvisí s peletami, respektive s peletovými kotli a kamny, jedna zásadní věc. Na jejich pořízení lze čerpat státní dotace. Pokud si zjistíte podmínky čerpání těchto dotací, můžete přejít na peletové vytápění doslova za hubičku.

Topení neekologickými palivy je v roce 2022 již minulostí. Není se vlastně čemu divit. Topit se totiž dá šetrně, levně a čistě. Čím dříve na peletový kotel či kamna přejdete, tím dříve ušetříte, a ještě budete moci čerpat státní dotace.

Související

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.
Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

Více souvisejících

pr článek

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy