Muskovo jmění kleslo po pádu akcií Tesly pod 200 miliard dolarů

Majetek Elona Muska dnes klesl pod 200 miliard dolarů (4,8 bilionu Kč), šéf automobilky Tesla a nově i sociální sítě Twitter ale zůstává nejbohatším člověkem planety. Částečně "zchudnul" kvůli poklesu ceny akcií Tesly, kterých se investoři zbavují v obavách, že její hlavní akcionář se nyní bude více věnovat Twitteru a na řízení automobilky mu nezbude dost času. Informuje o tom agentura Reuters.

Musk má nyní podle časopisu Forbes čisté jmění 194,8 miliardy dolarů. Velká část pochází právě z jeho téměř 15procentního podílu v Tesle, která má tržní hodnotu 622 miliard dolarů.

Od té doby, co Musk v dubnu podal nabídku na převzetí Twitteru, Tesla ztratila téměř polovinu své tržní hodnoty a Muskovo čisté jmění kleslo o 70 miliard dolarů. Investoři původně z Tesly utíkali kvůli obavám, že akcií se bude zbavovat sám Musk, aby měl peníze na nákup Twitteru. Ten část svého podílu v Tesle skutečně prodal za nejméně 15 miliard dolarů. Minulý měsíc pak uzavřel koupi Twitteru za 44 miliard dolarů. Nyní se ale Wall Street obává, že se Musk v Twitteru angažuje až příliš právě v době, kdy výrobce elektromobilů zvyšuje výrobu a čelí rostoucí konkurenci.

"Vypadá to, že Elon Musk tráví 100 procent času v Twitteru a víte, že ten možná bude potřebovat více kapitálu,“ uvedl analytik Jay Hatfield ze společnosti Infrastructure Capital Management. Od koupě Twitteru napsal Musk jen velmi málo tweetů o Tesle, které mu na twitteru pomohly získat popularitu. Místo toho použil tuto sociální síť k oznámení plánů, jaké má pro Twitter jako firmu, včetně předplatného osm dolarů (193) měsíčně za ověřený účet.

Čisté jmění nejbohatšího člověka na světě, který také vlastní raketovou společnost SpaceX, je zhruba o 40 miliard dolarů vyšší, než jakým se může pochlubit druhá nejbohatší osoba, majitel luxusního koncernu LVMH Bernard Arnault. Akcie Tesly v odpoledním obchodování ztrácejí téměř čtyři procenta na 189,3 USD a klesají již třetí seanci po sobě.

Související

Více souvisejících

Elon Musk Tesla Motors

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy