Pneumatiky Kumho: Bezpečná a pohodlná jízda za super cenu

Kumho je jihokorejská společnost, která se zaměřuje především na výrobu pneumatik. Je jedním z největších světových výrobců pneu a nabízí letní, zimní i celoroční pneumatiky pro různé typy automobilů. Hlavním benefitem pneu Kumho je výborný poměr cena/výkon.

Charakteristika značky Kumho

Kumho Tires je jihokorejská značka pneumatik, která již více než 70 let vyrábí cenově dostupné, ale zároveň kvalitní pneumatiky nejen pro osobní vozy, ale také SUV, dodávky a lehké nákladní vozy. Díky kvalitě pneumatik zaměřených na výkon a a pohodlí se Kumho Tires rychle zabydlela mezi předními výrobci pneumatik.

Jedním z hlavních rysů pneumatik Kumho Tires je jejich důraz na bezpečnost jízdy. Všechny pneu Kumho jsou navrženy s pokročilými bezpečnostními prvky. Jmenujme například zesílené ramenní bloky a asymetrické dezény, které se zaměřují na lepší ovladatelnost, stabilitu a brzdný výkon za všech podmínek. 

Sponzoring fotbalových klubů

Kumho sponzoruje řadu tradičních fotbalových klubů v top evropských ligách! V Německu logo Kumho nosí hráči Schalke 04 a Hertha BSC. V anglické Premier league má pak spolupracuje s tradičním londýnským klubem Tottenham Hotspur.

Pneumatiky Kumho, sponzor Tottenham Hotspur Pneumatiky Kumho, sponzor Tottenham Hotspur Foto: Kumho

Výrazná stopa v motorsportu

Společnost Kumho Tyres zanechává výraznou stopu také ve světě automobilových závodů. Mezi roky 2003 a 2011 byla firma Kumho výhradním dodavatelem pneu pro evropský podnik Formule 3. 

Od roku 2022 je Kumho oficiálním dodavatelem pneu pro závody cestovních vozů TRC Europe. Z těchto závodních pneumatik Kumho čerpá poznatky také pro sériově vyráběné pneumatiky. Na některé z nich se podíváme v další části článku.

Kumho Ecowing ES31: Ekologické pneu pro nižší až střední třídu

Kumho Ecowing ES31 jsou letní pneumatiky s nízkou spotřebou vhodné pro kompaktní automobily a vozy střední třídy. Velmi oblíbené jsou především velikosti 185/60 R14, 185/65 R15 a 205/55 R16. Konstrukce s nízkým valivým odporem pomáhá snižovat spotřebu paliva a emise CO2.

Kumho Ecowing ES31 Kumho Ecowing ES31 Foto: Kumho

Asymetrický dezén zajistí dobrou trakci a pohodlnou jízdu za každého počasí. Středové žebro se zase postará o lepší ovladatelnost a stabilitu. Ecowing ES31 jsou ekologicky zaměřené pneumatiky, které kombinují dobrý výkon s nízkou spotřebou paliva.

Kumho WinterCraft WP51: Spolehlivé zimní obutí do našich podmínek

Kumho WinterCraft WP51 jsou zimní pneumatiky pro osobní vozidla s disky od 13″ do 17″. Směrový dezén pneu zajišťuje dobrou trakci na sněhu a ledu a lepší ovladatelnost a stabilitu v zimních podmínkách. Pneumatiky mají několik záběrových hran a velké radličky, které pomáhají odstraňovat sníh a sněhovou břečku z běhounu.

Kumho WinterCraft WP51 Kumho WinterCraft WP51 Foto: Kumho

Pneumatiky Kumho WP51 jsou vyrobeny ze směsi s vysokým obsahem siliky, která zůstává pružná i při nízkých teplotách a zajišťuje dobrou přilnavost i za extrémně chladného počasí. Celkově jsou WinterCraft WP51 spolehlivé a účinné zimní pneumatiky. Nejprodávanější varianty pneu jsou 185/60 R14, 195/60 R15 a 215/55 R16.

Kumho Solus 4S HA31: Bezpečná jízda v každém ročním období

Kumho Solus 4S HA31 je celoroční dezén vhodný pro osobní vozidla. Symetrický dezén pneu se postará o dobrou přilnavost na suché i mokré vozovce. Pneumatiky mají čtyři široké obvodové drážky, které pomáhají odvádět vodu a snižují riziko aquaplaningu.

Kumho Solus HA31 Kumho Solus HA31 Foto: Kumho

Pneumatiky jsou vyrobeny ze směsi se zvýšeným obsahem siliky, která přináší dobrou přilnavost v různých podmínkách a snižuje valivý odpor. To má pozitivní vliv také na spotřebu paliva.

Tyto univerzální pneumatiky nabízejí dobré celoroční výkony, takže jsou oblíbenou volbou pro řidiče, kteří chtějí jednu sadu pneu pro 365 dní v roce. Hodí se tak především pro městský provoz, kde nehrozí časté sněhové kalamity a ledová krusta na vozovce.

Kumho PorTran KC53: Letní dodávkové pneumatiky

Letní dodávkové pneumatiky Kumho PorTran KC53 jsou vhodné nejen pro dodávky, ale i některé lehké nákladní vozy. Pětižebrový dezén se postará o dobrou trakci a stabilitu a zajistí i dobrou odolnost proti opotřebení. Pneu se vyrábí v pro vozy s disky o průměru od 13 do 17 palců. Nejprodávanější rozměry jsou však 195/70 R15C, 225/75 R16C a 215/70 R16C.

Kumho Por Tran KC53 Kumho Por Tran KC53 Foto: Kumho

Pneumatiky mají hluboké ramenní výstupky, které zajistí dobrou trakci na štěrkových a polních cestách. Robustní konstrukce je navržena tak, aby zvládla těžké náklady a náročné podmínky. 

Plášť z vysokopevnostní ocel poskytuje dobrou odolnost pneu a pomáhá tak odolávat poškození nárazem. Tyto pneumatiky jsou ideální volbou pro řidiče lehkých nákladních vozidel a dodávek, kteří potřebují pneumatiky, které poskytnou dobrý výkon a spolehlivost i při velkém zatížení.

Kde sehnat pneumatiky značky Kumho?

Všechny zmíněné pneumatiky Kumho, ale i další pneu najdete u většiny renomovaných pneuservisů, některých autoservisů, ale i dalších prodejců pneumatik. Nebo je nakupte výhodně v oblíbeném e-shopu s pneumatikami Pneuboss.cz. Zde kromě pneumatik Kumho koupíte také letní a zimní pneumatiky dalších světových výrobců.

Související

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.
Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

Více souvisejících

pr článek Kumho

Aktuálně se děje

před 1 minutou

Aktualizováno před 9 minutami

před 16 minutami

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Slovensko eviduje další útok medvěda, už jedenáctý za měsíc

Na Slovensku došlo během víkendu k dalšímu útoku medvěda na člověka. Čtyřiatřicetiletý muž musel být ošetřen v žilinské nemocnici, posléze byl propuštěn do domácího léčení. Jde o jedenáctý útok během posledních několika týdnů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy