Netěší Vás stav Vašeho zahradního nábytku? Svěží vzhled mu dodá nový nátěr

PR ČLÁNEK - Nátěr na zahradním nábytku je vystaven nepříznivým povětrnostním podmínkám, organickým škůdcům a často i „drsnějšímu“ zacházení. Pokud chcete, aby Vám nátěr i celý nábytek sloužily dlouho, je třeba jim věnovat speciální péči. Dnes se spolu podíváme na to, jak prodloužit životnost zahradního nábytku za pomoci nátěrů od společnosti PRIMALEX.

Bohužel, ani ten nejlepší nátěr není schopný renovovat silně poškozené dřevo. V případě, že jsou některé části Vašeho zahradního nábytku silně napadeny hnilobou či houbami, nezbývá než tyto části nahradit novými, případně poškozené místo do hloubky ošetřit a následně ošetřit tmelem.

Tímto se plynně přesouváme k tomu, jak dřevo zahradního nábytku připravit k nanášení nového nátěru. Postup je následující:

akrylátovým tmelem opravte poškozené části odstraňte původní nátěr zdrsněte podklad smirkovým papírem odstraňte z podkladu všechny nečistoty a mastnotu dřevo nechejte řádně vyschnout Jakou barvu?

Na zahradní nábytek umístěný v nekrytých částech je možné použít syntetický i vodou ředitelný nátěr. Vhodnost typu barvy na dřevo ovlivňují Vaše představy o výsledném vzhledu, manuální zručnost a v neposlední řadě i požadavky, které máte na ochranné vlastnosti nátěru. Konkrétní výhody syntetických a vodou ředitelných barev uvádíme níže.Syntetické barvy

+ méně jim vadí mastnota povrchu + lépe chrání proti houbám a hnilobě + schopnost zakrýt drobné nedostatky dřeva

Vodou ředitelné barvy

+ nezapáchají + snadné očištění pracovních pomůcek + lépe se přizpůsobují rozměrovým změnám dřeva + jsou prodyšné a méně praskají + bílé odstíny nežloutnou + jsou šetrnější k životnímu prostředí + snadno se nanáší

Venkovní dřevo je vhodné ošetřit základní barvou. Případně můžete v obchodu sáhnout po Primalex LAZURA & NAPOUŠTĚDLO 3V1, která základní nátěr nevyžaduje, a navíc poskytuje kombinaci skvělého výsledného vzhledu, ochrany proti škůdcům a prevenci proti zamodrání dřeva. Díky tomu, že se dostává hluboko do dřeva, brání vzniku plísní a hniloby. Navíc, Primalex LAZURA & NAPOUŠTĚDLO 3v1, jak napovídá jeho název, obsahuje napouštědlo, které tak není třeba kupovat a aplikovat zvlášť.

Primalex LAZURA & NAPOUŠTĚDLO 3v1 vyžaduje 2–3 rovnoměrné nátěry při teplotě 10–30°C. S ohledem na měnící se vlhkost vzduchu v průběhu dne doporučujeme nanášet Primalex LAZURA & NAPOUŠTĚDLO 3v1 v dopoledních hodinách. Technologická přestávka mezi jednotlivými nátěry činí 7 hodin, v případě zvýšené vlhkosti vzduchu i déle. Každou vrstvu nátěru je nutné nechat řádně vyschnout.

Po dokončení nátěru vždy zkontrolujte, jestli se Vám na povrchu podkladu netvoří kapky nerozetřené vody. Pokud ano, kapky rozetřete. V případě, že si nerozetřené barvy všimnete po zaschnutí nátěru, je možné je opatrně odstranit smirkovým papírem.

O životnosti nátěru rozhoduje i Vaše péče

Aby Vám nový nátěr sloužil co nejdéle, je žádoucí ze zahradního nábytku pravidelně odstraňovat nahromaděné nečistoty. Životnost nátěru rovněž prodloužíte tím, že nábytek budete více chránit před deštěm, přímým slunečním světlem, nánosy sněhu apod.

V době, kdy dojde k poškození některé z části zahradního nábytku, lze situaci řešit ošetřením poškozeného místa akrylátovým tmelem, zdrsněním a následným nanesením barvy.

zahradní nábytek komerční sdělení domácnosti

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 23 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

Rusko a Ukrajina si vymění 48 vysídlených děti

Rusko a Ukrajina se dohodly na výměně 48 dětí vysídlených v důsledku ruské invaze. Ve středu to v katarské Dauhá oznámila ruská komisařka pro práva dětí Marija Lvovová-Belovová.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy