Drahý leasing se vám nemusí vyplatit. Proč je lepší vzít si auto na půjčku?

Často od okolí slýcháte, ať si auto nekupujete, ale pořídíte ho na leasing? Ano, pronajmout si vozidlo není špatný nápad, můžete mít stále nový model, avšak s leasingem vám automobil nebude nikdy říkat pane. Pokud chcete vlastnit vůz, musíte si ho koupit. Jenže co když na koupi vozu nejsou peníze? (PR článek)

Leasing je dobrá věc, ale rozhodně není pro všechny. Každý měsíc můžete za pronájem platit klidně 10 000 Kč, za rok tak zaplatíte 120 000 Kč a přitom vám vozidlo nebude patřit. Navíc po deseti letech už se dostáváme k milionové částce.

Ano, je pravdou, že i při koupi nového vozu je nutné počítat s tím, že automobil ztrácí na hodnotě, a to nejvíce v průběhu prvních čtyř let. Možné je však pouvažovat po zánovních, popřípadě ojetých modelech. I přestože riziko s sebou nese i koupě ojetého automobilu, kdy náklady na opravy vás při špatné volbě mohou vyjít pekelně draho, to, že jste majitelem vozu, to vám nikdo nevezme. Navíc při prodeji se vám počáteční hodnota alespoň částečně vrátí, tu pak s dalšími penězi můžete investovat do koupě dalšího novějšího a spolehlivějšího modelu.

Nemáte peníze na koupi vozu? Půjčete si!

Při koupi automobilu ale vyvstává ještě jedna otázka: „Kde na něj vzít peníze?“ Leasing je v podstatě založen na měsíčních splátkách, což je pro někoho přijatelnější způsob financování, pokud aktuálně není v rodinném rozpočtu navíc stotisícová částka. Ideálním řešením ale může být úvěr na auto, jehož velkým pozitivem je, že po splacení budete majitelem vozu.

Za půjčku sice zaplatíte něco navíc, ale stále se jedná o výhodný způsob financování, když peníze aktuálně chybí. Samozřejmě je nutné si dobře propočítat, zda na splátku úvěru budete mít peníze a zda se zadlužením nedostanete do finančních problémů. Pomoci k tomu může online kalkulačka, díky níž si porovnáte nabídky na trhu a spočítáte, kolik při půjčené sumě a době splatnosti budete muset každý měsíc odložit.

Nenechte se nalákat na drahý úvěr v autobazaru

Půjčit na auto si můžete hned několika způsoby. Prvním z nich je, že si úvěr rovnou sjednáte v autobazaru nebo v autosalonu. Především v bazarech ale dejte pozor, ať neplatíte zbytečně vysoké poplatky, které mohou cenu vozidla o desítky tisíc korun navýšit.

Mnohem lepší variantou je nebankovní půjčka nebo půjčka od banky. Některé banky ve své nabídce dokonce mají i speciální produkty v podobě autopůjček. Výhodou těchto úvěrů je, že k nim získáte také bonusy, a to například slevu na povinné ručení, zdarma ověření historie kupovaného vozu nebo asistenční službu. Navíc se jedná o řádnou bankovní půjčku, tudíž lze získat také odměny v podobě odložení splátek či využití mimořádných splátek.

Možnosti existují, důležité jen je zvážit všechny varianty. Ne vždy je totiž oblíbený leasing s nejnovějším modelem tím nejvýhodnějším řešením, občas je lepší pohodlí vyměnit za úspory.

Kompletní srovnání půjček naleznete na https://www.pujcka.co/nebankovni-pujcky Srovnáváme také spořicí účty, hypotéky, stavební spoření a další.

Související

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.
Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

Více souvisejících

pr článek leasing

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 1 hodinou

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 5 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

Vilu Putinovy bývalé manželky Ljudmily Francie zabavila. Kreml je rozhodnutím pobouřen

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy