Startují povánoční výprodeje, pokračovat budou celý leden

V kamenných obchodech dnes začínají povánoční výprodeje, pokračovat budou zpravidla celý leden. Někteří prodejci akce spustili už v polovině prosince, vyplývá z ankety ČTK. Prodejny se dnes zákazníkům znovu otevřely, ze zákona musely zůstat dva a půl dne zavřené. Výjimku měly čerpací stanice, lékárny či obchody na letištích.

Ve výprodejích Češi nejčastěji nakupují úsporné lednice, pračky a myčky, řekla ČTK mluvčí Datart Olga Dolínková. Zájem je také o televize, počítače nebo mobilní telefony. Menší kuchyňské spotřebiče mohou zákazníci nakoupit v pěti až 30procentní slevě. Televize, kterých se do akce dostalo asi 60 modelů, jsou levnější o pět až 15 procent, uvedla Dolínková.

Sleva ve výši 20 procent se vztahuje na herní příslušenství, o 35 procent výhodněji vyjdou digitální rádia a reproduktory. Z důvodu očekávané poptávky firma navýšila skladové zásoby, řekla Dolínková. Zákazníci podle ní nákupy často hradí dárkovými poukázkami, které dostali na Štědrý den.

V prodejnách Intersport budou slevy pokračovat i v únoru, uvedla mluvčí Lucie Kuricová. Nyní se pohybují v rozmezí 20 až 30 procent. Za nižší ceny mohou zákazníci nakoupit oblečení a vybavení na hory nebo část sortimentu volnočasové módy. "Povánoční akce jsme připravili v několika vlnách. Plánujeme je tak, aby se nám uvolňoval sklad na nové jarní kolekce," dodala Kuricová.

V Globusu se téměř 80procentní slevy vztahují na domácí potřeby, hračky, elektroniku, oblečení nebo obuv.

Povánoční výprodeje dnes zahájily také prodejny Tesco. Zařazeno do nich bylo především vánoční zboží. Ozdoby, světýlka, balící papíry, domácí potřeby se svátečními motivy či hračky v letošních akcích vyjdou o 30 až 75 procent levněji, sdělil ČTK mluvčí Michal Kuzmiak.

Nižší ceny matrací, přikrývek nebo nábytku ode dneška nabízí Jysk. Výše slev by neměla přesáhnout 65 procent. Proti minulému roku by firma podle mluvčí Zuzany Rafajlovič chtěla v povánočních akcích utržit o pět procent více.

Výprodeje na první svátek vánoční zahájila společnost Zoot. Slevy se v druhé polovině ledna zvýší z 50 na 60 procent a vztahují se na všechno módní zboží z letošní podzimní a zimní kolekce. V akci plánuje firma během ledna prodat asi 200 milionů produktů, řekl ČTK ředitel Milan Polák. Očekává zároveň, že e-shop navštíví přibližně dva miliony Čechů.

Slevové akce v polovině prosince zahájila Ikea, trvat budou do 12. ledna nebo do vyprodání zásob. V až 50procentní akci mohou zákazníci nakoupit vánoční dekorace, nábytek, doplňky nebo kuchyňské spotřebiče, uvedl mluvčí Petr Šašek. V Asko - Nábytek podle mluvčí Andrey Štěpánové slevy dosahují 70 procent, výhodněji zde vyjdou kuchyně, ložnice, sedací soupravy na míru, bytové doplňky a textil.

Zboží koupené přes internet je možné vrátit do 14 dnů od jeho převzetí, v kamenných prodejnách se lhůty pro vrácení mohou lišit. K vrácení musí mít zákazník připravené potřebné dokumenty, jako je například účtenka. Platba se vrací stejným způsobem, jako byla provedena, vyplývá z tiskové zprávy poradenské firmy V4 Group.

Související

Češi nakupují v obchodech

Obchodníci počítají s povánočními výprodeji, někteří už slevové akce zahájili

Obchodníci bez ohledu na koronavirovou krizi počítají s tradičními povánočními výprodeji. Někteří je už zahájili, další se připojí po Štědrém dnu. Pokud by kvůli epidemické situaci nemohly 27. prosince obchody znovu otevřít, veškeré akce se přesunou na internet. Podle některých prodejců by slevy mohly být vyšší než v předchozích letech. V povánočních akcích je zpravidla největší zájem o elektroniku nebo oblečení. Vyplývá to z ankety ČTK mezi obchodníky.
ilustrační foto

Začíná období povánočních nákupů. Velké obchody opět otevřely

V obchodech začala po Vánocích hlavní vlna výprodejů. Dnes se otevřely i velké kamenné prodejny, které musely být ze zákona od poledne Štědrého dne zavřené. Slevové akce, pomocí kterých se obchodníci snaží opět přilákat zákazníky do prodejen a zbavit se zbývajících zásob sezonního zboží, budou pokračovat i v lednu.

Více souvisejících

výprodeje slevy výprodeje Vánoce

Aktuálně se děje

včera

včera

Donald Trump

Trump přijal Netanjahua a zkritizoval "neuctivou" Harrisovou

Exprezident a republikánský kandidát pro listopadové volby Donald Trump v pátek přijal ve svém floridském sídle Mar-a-Lago izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Zdroje CNN tvrdí, že o setkání požádal Netanjahu. Trump zmínil, že s Netanjahuem měl vždy dobrý vztah, zdůraznila Al Jazeera.

včera

včera

včera

včera

Artur Omarov

V předvečer zahájení her se odhlásil zápasník Omarov. Kvůli zranění achilovky

Ještě než budou letní olympijské hry oficiálně zahájeny, česká výprava sportovců hlásí již druhou ztrátu. Po nedávném odřeknutí účasti na pařížských hrách od tenistky Markéty Vondroušové, která má zraněnou ruku, musel den před zahájením svou účast na nich odříct i zápasník Artur Omarov. Toho totiž do klání pro změnu nepustila zraněná achilovka. Toto zranění si přivodil nešťastně na posledním intenzivním tréninku.

Aktualizováno včera

Na D1 u Prahy se po dopravní nehodě tvoří kolony. (26.7.2024) Prohlédněte si galerii

Dopravní kolaps na D1: Kolony se táhly až do Prahy, potíže hlásí i od Brna

V nejméně vhodnou chvíli na začátku víkendové špičky nastal v pátek odpoledne dopravní kolaps na hlavní české dálnici D1. V Praze a na výjezdu z metropole se tvořily kolony kvůli dopravní nehodě. U Brna zase nastaly potíže kvůli havarijnímu stavu povrchu vozovky. Policie o obou incidentech informovala na sociálních sítích kolem 14. hodiny. 

včera

včera

Lukostřelba, ilustrační fotografie.

LOH 2024: Po Horáčkové se představil i lukostřelec Li. V kvalifikaci skončil až jednašedesátý

Po účasti Marie Horáčkové se olympijské kvalifikace ve stejné disciplíně zúčastnil i Adam Li, pro něhož se jednalo o první start pod pěti kruhy. Li v mužské kvalifikaci nakonec skončil až jako jednašedesátý. Zároveň se spolu s Horáčkovou zúčastnil i kvalifikace v soutěži smíšených dvojic, v nichž ta česká neuspěla, když skončila až pětadvacátá a nepostoupila tak do osmifinále.

včera

včera

včera

Hamas staví své politické zájmy nad zájmy civilního obyvatelstva v pásmu Gazy, za které je odpovědný. Akce Hamasu zbavují Gazany jejich práv a základních potřeb. (zdroj: IDF)

V izraelském zajetí zemřel jeden z lídrů Hamásu

Jeden z předáků militantního hnutí Hamás na Západním břehu Jordánu, Mustafa Muhammad Abú Ara, zemřel v izraelském vězení poté, co se mu v posledních dnech zhoršil zdravotní stav, uvedly v pátek palestinské úřady. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve Francii kvůli nahlášené bombě evakuovali v den zahájení olympiády letiště

Mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, ležící ve Francii poblíž hranic se Švýcarskem a Německem, dnes kolem poledne na přibližně hodinu přerušilo provoz. Vedení letiště uvedlo, že z bezpečnostních důvodů evakuovalo všechny cestující.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy