Čína bere svět útokem: Počet čínských turistů v zahraničí překročil 100 milionů

Šanghaj - Počet čínských turistů cestujících do zahraničí poprvé překročil 100 milionů. Akademie čínského turismu (China Tourism Academy) vydala nedávno výroční zprávu o rozvoji pasivního cestovního ruchu v roce 2015, která uvádí, že počet turistů cestujících z Číny poprvé překročil 100 milionů, což činí Čínu zemí s největším pasivním cestovním ruchem na světě, a to již třetím rokem v řadě. Odhaduje se, že tato vzrůstající tendence se udrží do konce roku 2015.

Na základě statistik dosáhl počet čínských turistů, kteří vycestovali do zahraničí v roce 2014, 107 milionů, s meziročním růstem ve výši 19,5 %. Očekává se, že rok 2015 zaznamená meziroční nárůst minimálně 16 %.

Výsledky výzkumu ukázaly, že celkové výdaje na pasivní cestovní ruch dosáhly v roce 2014 164,8 miliard USD. Zpráva uvádí, že díky rozvoji platebních sítí, jako je UnionPay, jsou platby při zahraničních cestách ve všech ohledech pohodlnější, což posiluje růstovou tendenci zahraniční turistiky.

Anketa, která zkoumala úroveň spokojenosti čínských turistů v zahraničí ve 24 nejpopulárnějších destinacích, prokázala, že nejvýše hodnocenými zeměmi z pohledu spokojenosti čínských zákazníků jsou Nový Zéland, Singapur, Amerika, Kanada a Austrálie, a to díky jejich schopnosti splnit vysoké požadavky na čínské turistické příručky, čínské restaurace, televizní programy v čínském jazyce stejně jako akceptování plateb UnionPay.

Tato zpráva také uvádí, že se platby kartami UnionPay v zahraničních destinacích, které jsou mezi čínskými turisty nejpopulárnější, staly velmi pohodlnými. V současnosti téměř všichni obchodníci, kteří v Koreji přijímají podpisové karty, akceptují kreditní karty UnionPay, a dalších 1,37 milionu obchodníků přijímá karty UnionPay s PIN kódy. V Singapuru přijímají karty UnionPay všechny bankomaty a přes 70 % obchodníků, v USA 90 % bankomatů a 80 % obchodníků a v Austrálii více než 80 % bankomatů a téměř 50 % obchodníků, kteří pokrývají většinu území navštěvovaného turisty.

Související

Více souvisejících

Čína Turisté

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

Teroristé Hamásu

Hamás chce uzavřít dohodu, pokud Izrael zastaví válku v Gaze

Palestinské militantní hnutí Hamás oznámilo svou neúčast na dalších jednáních během probíhající války v Pásmu Gazy, je však připraveno uzavřít úplnou dohodu včetně výměny unesených rukojmí a vězněných zajatců, pokud Izrael své tažení v pobřežní enklávě zastaví, uvedla agentura Reuters.

včera

Aktualizováno včera

včera

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Svět investic rozhodně není jednoduchý, zejména v začátcích proto může být složité se zorientovat. Vždy je důležité se dobře informovat, než se do investování pustíte. Nicméně díky praktickým službám mohou být vaše první kroky jednodušší. Právě ty nabízí broker XTB. Jednou z výhod, které jistě oceníte, jsou vyšší úroky z vašich neinvestovaných prostředků.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman chtěl po Fialovi abolice, potvrzují odtajněné dokumenty

Bývalý prezident Miloš Zeman chtěl ve funkci zastavit stíhání i v případech úniku informací Bezpečnostní informační služby (BIS) a skartace zprávy o explozích ve Vrběticích. Zjistil to server iRozhlas.cz, který získal dosud utajenou korespondenci. Zemanovi ale zřejmě šlo především o beztrestnost kancléře Vratislava Mynáře.

včera

včera

včera

Fico je doma, potvrdila banskobystrická nemocnice

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD) nakonec ve čtvrtek nezamířil z Banské Bystrici do jiné nemocnice. Fico je od včerejšího dne v domácí péči, informovala v pátek Rooseveltova nemocnice, kde byl politik hospitalizován od atentátu, k němuž došlo předminulý týden. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy