Dieselgate v Japonsku: Mazda, Suzuki a Yamaha pochybily při měření spotřeby a emisí

Tokio - Japonské ministerstvo dopravy dnes oznámilo, že výrobci motorových vozidel Mazda, Suzuki a Yamaha pochybili při měření spotřeby a emisí ve vyráběných automobilech.

Ministerstvo v červenci nařídilo zmíněným firmám vyšetřování po skandálu v Nissan Motor. Představitelé Mazdy a Suzuku agentuře Reuters potvrdili, že předložili zprávy o testování ministerstvu, ale další komentář odmítli. Firma Yamaha Motor potvrdila, že testování prováděla nepatřičně.

Akcie společnosti Mazda v reakci oslabily o zhruba 1,8 procenta, akcie Suzuki ztratily 6,3 procenta a akcie Yamahy klesly o necelé procento.

Letos v červenci oznámila automobilka Nissan Motor Co pochybení v měření emisí výfukových plynů a spotřeby paliva v téměř všech svých závodech v Japonsku. Zjištění se týká 19 modelů prodávaných na domácím trhu.

Související

Mazda

Prodej elektromobilů v ČR stoupl na pětinásobek, odbyt hybridů o 45 procent

Prodej aut s hybridním pohonem od ledna do konce dubna stoupl o 45 procent na 3148 vozů, odbyt elektromobilů se zvýšil pětkrát na 1053 aut. Za růstem stojí rozšiřování nabídky kvůli snaze automobilek snižovat průměrné emise prodávaných modelů. Vyplývá to z dnešních údajů Svazu dovozců automobilů.

Více souvisejících

Mazda Suzuki Yamaha automobilový průmysl emise Japonsko

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy