Tesla přechází na on-line prodej, zavře přes stovku obchodů

Americká společnost Tesla hodlá přejít na online prodej, aby ušetřila. Pronajímatelé jí to ale nechtějí usnadnit a nepočítají s předčasným ukončením nájemních smluv. Napsal to server listu The Wall Street Journal (WSJ). Tesla má kvůli nájemním smlouvám v příštích letech zaplatit 1,6 miliardy dolarů (36,5 miliardy Kč), z toho asi 1,1 miliardy USD do roku 2023.

Jaké ze 106 pronajatých obchodů a galerií ve 26 státech Tesla plánuje uzavřít, je nejasné a žádné informace nemají ani mnozí majitelé nákupních center. Některé kamenné prodejny Tesly mají zůstat otevřeny a posloužit jako galerie nebo informační centra.

Tesla má některé nevypověditelné smlouvy o pronájmu a jakékoli úsilí firmy o jejich ukončení by mohlo vést k právním bitvám. Něco podobného se nedávno stalo kavárenskému řetězci Starbucks a také prodejci oděvů a obuvi Kenneth Cole Productions, upozorňuje WSJ.

Nájemníci obecně nemohou rušit pronájmy bez postihu a pronájem obchodů obvykle trvá pět až deset let. "Podstatné je, že jde o zakázku," upozornil generální ředitel společnosti Federal Realty Investment Trust Don Wood. Naznačil, že pronajímatelé budou trvat na tom, aby Tesla splnila své závazky. Federal Realty pronajímá Tesle prostory ve dvou nákupních centrech.

V současné době má Tesla po celém světě 378 prodejen a servisních center.

Šéf Tesly Elon Musk na začátku března upozornil, že firma bude v tomto čtvrtletí navzdory úsporným opatřením ztrátová. V loňském čtvrtém čtvrtletí jí klesl čistý zisk na 139,5 milionu dolarů z 311,5 milionu dolarů v předchozích třech měsících. Už v lednu Tesla oznámila, že hodlá zrušit 3150 pracovních míst, což odpovídá zhruba sedmi procentům její pracovní síly.

Související

Více souvisejících

Tesla Motors prodej aut Starbucks Coffee Obchody Elon Musk

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy