Soros investuje, koupil podíl v Lyftu

Miliardářský investor Carl Icahn prodal svůj podíl 2,7 procenta na provozovateli alternativní taxislužby Lyft Georgovi Sorosovi, stalo se tak ještě před vstupem firmy na akciovou burzu. S odvoláním na zdroje obeznámené se situací to uvedl list The Wall Street Journal (WSJ). Hodnota transakce není známa, nicméně při ceně primární nabídky akcií (IPO) se pohybuje na úrovni 550 milionů dolarů (12,6 miliardy Kč).

Proč Icahn podíl prodal právě teď, není jasné, nicméně podíl na Lyftu držel zhruba čtyři roky, a to je na něho relativně dlouhá doba, podotkl WSJ. Icahn, který málokdy investuje do soukromých společností, byl údajně nespokojen s plánem Lyftu udělit svým dvěma zakladatelům při hlasování prakticky majoritu.

Carl Icahn investoval v roce 2015 do Lyftu, jehož hodnota činila 2,5 miliardy dolarů, zhruba 100 milionů a později přidal dalších 50 milionů. Emisní cena akcií Lyftu nyní činila 72 dolarů, což celý podnik ohodnotilo na 24,3 miliardy dolarů.

Po růstu o 8,7 procenta při debutu v pátek minulého týdne akcie Lyftu v dalších dnech oslabily. V pondělí ztratily 12 procent, ve středu pak mírně stouply o 1,5 procenta na 70 dolarů.

Související

Soros, George

Soros: Putin zcela zjevně Evropu vydírá

Vyjednávací pozice ruského prezidenta Vladimira Putina v obchodování s plynem není tak silná, jak Putin předstírá. Uvedl to americký finančník a filantrop maďarského původu George Soros. Evropa má podle něj na Putina solidní páky. V dopise italskému premiérovi Mariu Draghimu Soros napsal, že Putin zcela zjevně Evropu vydírá a hrozí zadržováním dodávek plynu, pokud už to zrovna nedělá.
Soros, George

Dezinformace připisují vznik pandemie nejčastěji Gatesovi, Sorosovi nebo 5G sítím

Nejčastější mýty o koronaviru v českých médiích se podle analýzy Newton Media týkají jeho umělého vytvoření za účelem světového spiknutí. K šíření podle ní přispěl i prezident Miloš Zeman. Jako časté původce viru jmenují dezinformace amerického miliardáře Billa Gatese, Georgese Sorose nebo 5G sítě. Společnost analyzovala sociální i tradiční média od prosince 2019.

Více souvisejících

George Soros Carl Icahn (investor) Ekonomika Akcie

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Finsko: Moskva je nyní nepřítel č. 1 a proto roste vysoký plot na hranici

Finští pohraničníci vybaveni i běžkami monitorují východní hranici země, která představuje nejnovější a nejdelší hranici NATO s hlavním protivníkem Aliance, s Ruskem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy