Aerolinky Emirates jsou v pololetí ve ztrátě, poprvé po 30 letech

Letecká společnost Emirates hospodařila v prvním pololetí kvůli dopadům koronavirové krize se ztrátou 3,4 miliardy dolarů (76,4 miliardy Kč), což je pro ni první pololetní ztráta za více než 30 let. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Vlastníkem podniku je emirát Dubaj a společnost patří k největším dálkovým leteckým přepravcům na světě. Firma uvedla, že se obrátila na vládu emirátu s žádostí o pomoc, aby krizi překonala.

The Emirates Group announces its half-year results for 2020-21 financial year, demonstrating agility and resilience in the face of current headwinds. https://t.co/tnH6bM3x0Q pic.twitter.com/tO1BZdrAOE

— Emirates Airline (@emirates) November 12, 2020

Aerolinky byly kvůli karanténním opatřením v mnoha zemích letos nuceny přerušit činnost. Tržby proto firmě v pololetí klesly meziročně o 75 procent na 3,2 miliardy dolarů (71,9 miliardy Kč). Počet přepravených pasažérů se snížil o 95 procent na 1,5 milionu.

Skupina Emirates, jejíž součástí jsou i stejnojmenné aerolinky, do září snížila počet zaměstnanců o 24 procent na 81.334. Finanční pololetí firmě končí právě v září.

Aerolinky od vlády obdržely finanční pomoc za dvě miliardy dolarů, a to formou investice do zvýšení kapitálu. Za první pololetí loňského roku měly aerolinky zisk 862 milionů dírhámů (5,3 miliardy Kč).

Související

Emirates

Emirates spouští novou letovou třídu Premium Economy

Zákazníci letecké společnosti Emirates se mohou těšit na další cestovní zážitek, aerolinka spouští novou letovou třídu Premium Economy s prvotřídními službami jak na palubě, tak na zemi. Prodeje letenek v této nové třídě budou zahájeny 1. června 2022.

Více souvisejících

Emirates Dubaj Ekonomika letadla, letectví

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 19 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy