Burzy v USA vyřadí firmy nedodržující účetní normy, varoval Mnuchin

Firmy z Číny a dalších zemí, které nebudou dodržovat americké účetní normy, budu na konci příštího roku vyřazeny z akciových trhů ve Spojených státech. Uvedl to podle agentury Reuters americký ministr financí Steven Mnuchin.

K vyřazení čínských firem nedodržujících americké účetní normy již minulý týden vyzvali někteří představitelé administrativy prezidenta Donalda Trumpa. Podle Mnuchina se očekává, že americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) toto doporučení přijme.

Doporučení je podle Reuters součástí snahy Trumpovy administrativy o korekci ekonomických vztahů mezi USA a Čínou, které jsou podle ní velmi nevyvážené. Čína již o víkendu v reakci na doporučení představitelů USA vyzvala Spojené státy k otevřenému dialogu a užší spolupráci.

Vztahy mezi Washingtonem a Pekingem se v posledních měsících výrazně zhoršily, a to mimo jiné kvůli koronaviru a vývoji v Hongkongu. Trump rovněž tvrdí, že Čína neplní svůj závazek nakupovat více amerického zboží, který je součástí první fáze obchodní dohody mezi oběma zeměmi podepsané letos v lednu.

Související

Izrael

Další muslimská země navázala vztahy s Izraelem. Súdán podepsal "Abrahámovu dohodu"

Súdán dnes ohlásil, že podepsal dohodu o uznání Izraele a navázání diplomatických vztahů s tímto státem. Smlouva byla podepsána za přítomnosti amerického ministra financí Stevena Mnuchina, který dnes přicestoval do Súdánu na oficiální návštěvu, napsala agentura AP. S představiteli africké země Mnuchin jednal také o investicích a ekonomické pomoci.

Více souvisejících

Steven Mnuchin burza Ekonomika firmy USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Černý kašel se v Česku nadále šíří. Nejvíce mezi náctiletými

V Česku bylo během minulého týdne evidováno 1476 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). V letošním roce již bylo odhaleno 9 370 případů pertuse.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy