Musk a Twitter se ještě nedohodli na ukončení soudního sporu

Miliardář Elon Musk a americká internetová společnost Twitter se ještě nedohodli na ukončení soudního sporu, napsala dnes agentura Reuters s odvoláním na dva obeznámené zdroje. Musk tak zatím nemůže převzít provozovatele sociální sítě, za kterého v úterý nabídl původně dohodnou cenu 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu Kč).

"Sledujte soudní spis," řekl jeden ze zdrojů. Musk v úterý zároveň informoval soudce, který na soudní spor dohlíží, že se pokouší překonat vzájemnou nedůvěru a najít postup pro uzavření dohody. Před soudem v texaské metropoli Austin má šéf automobilky Tesla a nejbohatší člověk světa vypovídat ve čtvrtek. Druhý zdroj to označil za "bod nátlaku".

"Je to jasná známka toho, že Musk poznal, že vítězství nad vedením Twitteru u soudu je velmi nepravděpodobné a že tato transakce v hodnotě 44 miliard dolarů se tím či oním způsobem uskuteční," uvedl v úterý Dan Ives ze společnosti Wedbush.

Musk se na koupi Twitteru dohodl letos v dubnu. V červenci však oznámil ukončení dohody, což zdůvodnil tím, že mu firma neposkytla údaje ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti. Společnost Twitter následně Muska zažalovala. Obvinila jej z porušení podmínek dohody a požádala soud, aby nařídil dokončení transakce za sjednanou cenu.

Firma označuje Muskovy předchozí důvody zrušení dohody za pouhé záminky; podnikatelův postup podle ní souvisí spíše s poklesem cen akcií na burze.

Související

Více souvisejících

Elon Musk Twitter

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Pokud KLDR použije jaderné zbraně, její režim skončil, varuje Jižní Korea

Severní Korea bude vystavena konci svého režimu, pokud se pokusí použít jaderné zbraně, prohlásilo v úterý jihokorejské ministerstvo obrany. Šlo o reakci na raketová cvičení KLDR simulující jaderný protiútok, píše agentura Jonhap.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy