Netflix těží z koronavirové krize. Služba má nejvíc předplatitelů ve své historii

Americkému provozovateli streamovacích služeb Netflix přibylo v prvním čtvrtletí díky koronavirovým omezením 16 milionů předplatitelů - dvakrát více, než odhadoval, a nejvíce za 13 let jeho historie. Firma nicméně v úterý po skončení burzovního obchodování varovala, že druhá polovina roku bude pravděpodobně slabší, protože přestanou platit nařízení o tom, že lidé mají trávit maximum času doma. Akcie Netfkixu na zveřejnění čtvrtletních hospodářských výsledků zareagovaly růstem.

Největší provozovatel streamovacích služeb na světě odhadoval, že se počet předplatitelů zvýší jen o sedm milionů. Na celém světě teď za jeho služby platí téměř 183 milionů lidí. Nejvíce zákazníků Netflixu přibylo v Evropě - bylo jich 4,4 milionu.

Tržby se v prvních třech měsících roku meziročně zvýšily o 28 procent na 5,8 miliardy dolarů (147 miliard Kč). Více než zdvojnásobit se Netflixu za uplynulé období podařilo i zisk, který stoupl na 709 milionů dolarů. Příjmy mimo Spojené státy nicméně pro společnost ztrácejí oproti času před koronavirovou krizí na hodnotě kvůli prudkému pádu některých zahraničních měn.

Firma je přesto jednou z mála, kterou globální opatření přijímaná kvůli omezení šíření koronaviru nejen nepoškodila, ale dokonce jí i prospěla. To se odráží i na jejích akciích - zatímco širší index S&P 500 ztratil od svého vrcholu z 19. února už 19 procent, akcie Netflixu ve stejném období přidaly 11 procent. Měřeno burzovní hodnotou by Netflix dokonce mohl překonat svého velkého rivala Walta Disneyho, všimla si agentura DPA.

Netflix předpokládá, že ve druhém čtvrtletí mu přibude dalších 7,5 milionu předplatitelů. Firma nicméně připustila, že budoucí vývoj víceméně hádá, protože není jasné, jak rychle budou vlády rušit karanténní nařízení. Analytici oslovení společností FactSet odhadují, že se počet platících zákazníků zvýší o 3,8 milionu.

Související

Více souvisejících

Netflix Ekonomika Akcie

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 14 hodinami

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy