Walt Disney končí se slavnou značkou 20th Century Fox

Americká zábavní společnost Walt Disney končí se značkou 20th Century Fox, která je jedním z nejznámějších jmen v zábavním průmyslu. Filmovou společnost, která je na trhu 85 let, Disney v lednu přejmenoval na 20th Century Studios a nyní přejmenoval televizní studio 20th Century Fox Television na 20th Television, uvedl server BBC.

Z obou značek, televizní i filmové, tak podle BBC vypadl název Fox, loga však zůstanou velmi podobná těm dosavadním a ponechají si rovněž slavnou fanfárovou melodii a zobrazení světlometu.

Disney loni dokončil dohodu o převzetí většiny mediálních aktivit skupiny Fox mediálního magnáta Ruperta Murdocha za 71,3 miliardy USD (1,6 bilionu Kč).

Disney také přejmenoval další televizní studia. ABC Studios a ABC Signature Studios budou nyní ABC Signature, zatímco z Fox 21 Television Studios se stane Touchstone Television.

Televize 20th Century Fox Television, jejíž kořeny sahají do roku 1949, byla domovem některých nejslavnějších televizních pořadů, včetně původního seriálu Batman a seriálů M*A*S*H a Simpsonovi. Nové logo se začne objevovat u seriálů, které se začnou vysílat letos na podzim. U již odvysílaných titulů zůstane původní logo a název.

Filmové studio 20th Century Fox je známé produkcí některých z největších filmů všech dob, jako je Avatar a Titanic. Značka vznikla v roce 1935, kdy se spojily Twentieth Century Pictures a Fox Films.

Disneyho filmová historie sahá do roku 1937, kdy vznikl film Sněhurka a sedm trpaslíků. Nyní zahrnuje také firmu Lucasfilm, která vlastní práva na filmovou ságu Star Wars, nebo společnost Marvel Studios.

Odstranění slova Fox ze všech studií Disney má smysl, protože by mohlo mást spotřebitele. Součástí skupiny Fox totiž zůstaly značky jako Fox Entertainment, Fox Sports a Fox News, které nemají nic společného s firmou Walt Disney, dodal zpravodajský server CNN.

Související

Více souvisejících

studio Disney studio 20th Century Fox Ekonomika USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

včera

Turecko podpořilo Rutteho do pozice šéfa NATO. Chybí mu podpora tří zemí

Turecko potvrdilo, že podpoří do čela Severoatlantické aliance dosluhujícího nizozemského premiéra Marka Rutteho. Podle agentury Reuters to oznámil vysoce postavený turecký činitel.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy