Kloppova éra se blíží ke konci. Německý stratég sdělil, že po sezóně u Liverpoolu končí

Osm a půl roku stačí. To si řekl v těchto dnech německý fotbalový trenér Jürgen Klopp, když přemýšlel nad svou budoucností na lavičce Liverpoolu. Během uplynulého týdne totiž tento šestapadesátiletý stratég překvapil veřejnost svým prohlášením, že u týmu Reds po sezóně skončí kvůli narůstající únavě. To vše navzdory tomu, že svou smlouvu s Liverpoolem stačil ještě prodloužit až do roku 2026.

"Chápu, že to může být pro spoustu lidí šok. Naprosto miluji tenhle klub, město, hráče, všechny v týmu. Ale dochází mi síly a je mi jasné, že nemůžu tuhle práci dělat donekonečna," uvedl svůj záměr Klopp.

Připomeňme, že přišel na Ostrovy v říjnu 2015, kdy tedy převzal Liverpool, se kterým se mu povedlo vyhrát první ligový titul po třiceti letech. Stalo se tak v sezóně 2019/20. Kromě toho byl se svými svěřenci hned třikrát ve finále prestižní Ligy mistrů, přičemž v roce 2019 tuto evropskou klubovou soutěž Liverpool ovládl, načež na to navázal triumfem v evropském Superpoháru a na klubovém mistrovství světa. V sezóně 2021/22 pak nedal Liverpool pod jeho vedením ostatním šanci jak v Anglickém, tak i Ligovém poháru.

"Vedení jsem své rozhodnutí oznámil už v listopadu. Všichni vidí trenéry, jak koučují tým během zápasů nebo tréninků, ale ta nejtěžší práce probíhá za oponou. Když jsme před sezonou plánovali posily, soustředění a další věci, poprvé jsem zapochyboval, jestli u toho budu i v dalších letech. Samotného mě to překvapilo, ale přirozeně jsem o tom začal přemýšlet," pokračoval ve svém prohlášení na tiskové konferenci bývalý trenér Mohuče a Dortmundu a dodal: "Na loučení ještě bude dost času. Teď bych si přál, abychom dali do zbytku sezony úplně všechno a vytěžili z ní maximum. A měli tak v budoucnu o důvod víc vzpomínat v dobrém."

Rozloučit by se mohl nejen s Liverpoolem, ale i s anglickým fotbalem ziskem trofeje. Konkrétně třeba s Ligovým pohárem, kde je už ve finále a kde na něj čeká londýnská Chelsea. Triumfovat klidně letos může i v Premier League, kde se aktuálně nachází ve vedení před Manchesterem City, stejně tak ještě může Liverpool pomýšlet na zisk trofeje v Anglickém poháru či v Evropské lize.

Klopp zároveň ujistil, že pokud bude někdy v budoucnu trénovat, nebude to v Anglii, protože sám uvedl, že v Anglii nikoho jiného než Liverpool trénovat rozhodně nebude. Kde jinde ale případně zakotví, to je zatím ve hvězdách. "Nevím, co budu dělat, protože jsem neměl čas o tom přemýšlet. Ať se v budoucnu stane cokoliv, tak nevezmu žádný klub ani reprezentaci v příštím roce (sezoně). A už nikdy nepovedu jiný anglický klub. To mohu slíbit. I v případě, že nebudu mít co jíst," řekl Klopp jasně.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

U Liverpoolu skončil kouč Rodgers, na jeho místo má prý podle všeho přijít Klopp

Liverpool - Poté, co v neděli prohrál Liverpool s Evertonem a kvůli tomu se v současné době nachází tento klub z Anfield Road až na desátém místě ligové tabulky, se vedení tohoto slavného klubu rozhodlo odvolat kouče Brendana Rodgerse. Podle posledních informací by měl tohoto kouče nahradit bývalý trenér Borussie Dortmund Jürgen Klopp. Iformuje o tom alespoň bosenský server pravdabl.com, jenž zároveň píše i o možném asistentovi Kloppa v Liverpoolu. Tím by se měl stát Željko Buvač, který s Kloppem spolupracoval ve zmíněném Dortmundu.
Jürgen Klopp

Klopp si užil rozlučku v Borussii! Kde ho budou milovat teď?

Dortmund - Všechno jednou končí! I sedmiletá štace Jürgena Kloppa v Borussii Dortmund. Ten se rozhodl po nepříliš povedené sezoně změnit klub. A ze Signal Iduna Parku odcházel se vztyčenou hlavou. Fanoušci ho tu milují a dali to patřičně najevo. Kam ale zamíří německý trenér? To se pořád neví.

Více souvisejících

Jürgen Klopp (fotbalista, trenér) Liverpool FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

před 2 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Babišovo ANO opět prachsprostě lže. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 15 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

Erdogan v květnu do Bílého domu nedorazí, potvrdili Turci

Květnové setkání tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým protějškem Joem Bidenem v Bílém domě se neuskuteční. Nejmenovaný turecký činitel to v pátek potvrdil agentuře AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy