Piráti přepadli jihokorejskou loď, ukradli tisíce dolarů i boty

Piráti dnes přepadli v Jihočínském moři nákladní loď plující pod jihokorejskou vlajkou a ukradli posádce plavidla tisíce dolarů v hotovosti, mobilní telefony, oblečení i boty. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na jihokorejské úřady.

Při útoku sedmi pirátů, ozbrojených pistolí a noži, utrpěli dva lidé lehká zranění. Piráti si z lodi odnesli 13.000 dolarů (296.000 Kč) v hotovosti a osobní věci 22členné posádky, informovalo jihokorejské ministerstvo pro oceány a rybolov. Totožnost útočníků není zatím známá.

Přepadení se odehrálo poblíž Singapurského průlivu, kudy vedou významné námořní trasy lemující břehy Singapuru, Malajsie a Indonésie. Podle agentury Reuters byla v posledních letech v oblasti zpřísněna bezpečnostní opatření, takže pirátské útoky již zde nejsou tak obvyklé.

Přepadené plavidlo mířilo od singapurských břehů severovýchodně do jihokorejského přístavu Inčchon a vezlo 68.000 tun kukuřice.

Související

Rudolf Špoták (Piráti)

Plzeňský hejtman Špoták chce vést Piráty. A sesadit Bartoše

Rudolf Špoták, který zastává post hejtmana Plzeňského kraje, se rozhodl, že v lednu příštího roku bude kandidovat proti Ivanu Bartošovi na pozici předsedy politické strany Piráti. Toto rozhodnutí oznámil na svém profilu sociální sítě X (dříve Twitter).
Ovoce, ilustrační fotografie.

Piráti navrhují kvůli inflaci snížit DPH u ovoce a zeleniny

Piráti chtějí kvůli inflaci snížit DPH u zeleniny a ovoce z 15 na deset procent. Zabránit dopadům tohoto opatření na rozpočet má současný růst sazby z 15 na 21 procent u slazených nápojů, řekl dnes ve Sněmovně novinářům předseda pirátských poslanců Jakub Michálek. Změnu by mohli Piráti při širší shodě koalice prosazovat jako pozměňovací návrh daňového balíčku.

Více souvisejících

Piráti Jižní Korea Jihočínské moře Moře

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy