Střelba na letišti v Kolíně nad Rýnem: Ozbrojenci přepadli transport peněz

Dva maskovaní muži dnes na západoněmeckém letišti Kolín nad Rýnem/Bonn přepadli transport peněz a jednoho člena ostrahy výstřelem do stehna vážně zranili. Tento muž je po operaci a je už mimo ohrožení života. Pachatelé uprchli z letiště s kufrem v černém autě, které později zapálili. Zda se jim podařilo ukořistit peníze, policie nechtěla sdělit, informovala agentura DPA .

Policisté zahájili po pachatelích rozsáhlou pátrací akci, do které nasadili i vrtulník. List Rheinische Post zveřejnil na svém webu video z útěku lupičů, které policie označila za autentické. Na záběrech jsou vidět dva muži, jak nakládají kufr do černého audi, jímž pak s otevřeným zavazadlovým prostorem odjíždějí.

Vůz pak na dálnici v kolínské městské části Porz zapálili a opustili. Ve vyhořelém vraku se našla automatická puška kalašnikov, kterou mohl být postřelen člen ostrahy. Podle sdělení policie jeden útočník mluvil spisovnou němčinou, zatímco druhý mlčel.

#PolizeiNRW #Köln #Leverkusen : Raub auf Geldtransporter am Flughafen - Wachmann angeschossen - Zeugensuche - Infos unter https://t.co/tyVqvtQDWM pic.twitter.com/z0qZ4HSQ5P

— Polizei NRW K (@polizei_nrw_k) 6. března 2019

"Dnes ráno, zhruba ve čtvrt na deset, tady maskovaní a ozbrojení muži přepadli transport peněz," informoval z místa policejní mluvčí Wolfgang Baldes.

"Dva pracovníci této firmy byli pravděpodobně mimo vozidlo. Padly i výstřely. Jednoho pracovníka firmy těžce poranil nejméně jeden výstřel na stehně. Nyní leží na klinice a je operován," dodal mluvčí s tím, že muž je v ohrožení života.

Provoz letiště nebyl omezen. Uzavřena byla pouze část letištního autobusového nádraží, kde se loupežné přepadení odehrálo.

Případ připomíná přepadení, které bylo provedeno před rokem. Při něm neznámí pachatelé ve věku 30 až 40 let na parkovišti obchodního domu Ikea v kolínské čtvrti Godorf rovněž vyloupili auto převážející peníze. I tehdy byl poblíž nalezen zapálený vůz, s nímž pachatelé uprchli. Podle svědků pak odešli pěšky. Ani u tohoto přepadení vyšetřovatelé nezjistili, kolika peněz se lupiči zmocnili, napsala DPA.

Související

Kostel Frauenkirche v Drážďanech.

Památky zničené válkou. Jaké zmizely nadobro a jaké musely být znovu postaveny?

Na stavební památky dnes pohlížíme jako na významné historické a kulturní dědictví, které je památkově chráněno. V průběhu staletí však mnoho architektonických pokladů podlehlo válečným vřavám. Husitské války, celosvětové konflikty nebo útoky radikálních islamistů zničily celou řadu památek. Některé z nich zmizely nadobro, jiné byly znovu postaveny – třeba katedrála v Drážďanech nebo Staroměstská radnice.

Více souvisejících

Kolín nad Rýnem loupež Německo Policie Německo letiště Kolín nad Rýnem

Aktuálně se děje

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

včera

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy