"Dělá pěkný čurbes." Farage zaútočil na královskou rodinu, ušetřil jen Alžbětu II.

Šéf britské Strany pro brexit Nigel Farage v projevu na konferenci pravicových aktivistů v Austrálii zaútočil na některé členy britské královské rodiny. Informoval o tom list The Guardian.

Podle Farage například někdejší královna Alžběta, matka dnešní panovnice, "popíjela gin a kouřila jednu za druhou". 

Na milost vzal současnou královnu Alžbětu II., která je podle něho "úžasnou a inspirativní ženou". Britové podle něho mají "zatracené štěstí", že je jejich královnou. "Co se týče jejího syna, co se týče malého Charlieho (prince Charlese) a změny klimatu - ach jo, ach jo, ach jo," prohlásil Farage o následníkovi trůnu.

"Vše, co k tomu mohu říci, je to, že malý Charlie je nyní po sedmdesátce - ať královna žije dlouho, dlouho, dlouho," uvedl také. "A když chci, aby královna žila dlouho, aby se malý Charlie nestal králem, chci, aby malý Charlie žil ještě déle a (jeho syn) William navždy, aby se Harry nestal králem," pokračoval Farage.

The Guardian ale připomíná, že princ Harry, druhorozený syn prince Charlese, je nyní v pořadí na trůn šestý. Přednost před ním mají všechny tři Williamovy děti.

Harryho Farage označil za "chlapáka, co se dostává do šlamastyky, co na rozlučku se svobodou přichází v nepatřičném oblečení, který moc pije a dělá pěkný čurbes". Šéf Strany pro brexit narážel na některé Harryho eskapády z minulosti, kdy například v roce 2005 přišel na večírek oblečený v nacistické uniformě. Vysmíval se také rozhodnutí Harryho a jeho manželky Meghan mít jenom dvě děti kvůli obavám o životní prostředí. Je to podle něho "nepodstatné vzhledem k tomu, že na Zemi je v současnosti 2,6 miliardy Číňanů a Indů".

Nejde o první případ, kdy Farage dal najevo svou nelibost vůči některým členům britské královské rodiny, píše The Guardian. V roce 2008 byl například jediným europoslancem, který netleskal Charlesovu projevu o změnách klimatu a nechal se slyšet, že princovi poradci jsou "v nejlepším případě naivní a hloupí".

Na sobotní konferenci v Sydney Farage před asi pěti stovkami lidí mluvil také o brexitu a o údajné předpojatosti médií.

Související

Boris Johnson

Dohoda Británie s EU je podle Johnsona dobrá pro celou Evropu

Dohoda o pobrexitových vztazích s Evropskou unií je dobrá pro celou Evropu, řekl dnes britský premiér Boris Johnson. Unie bude spojencem Británie a za dveřmi bude mít prosperující zemi, řekl dnes premiér novinářům po zprávě o dosažení dohody.
Velká Británe: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Lockdown Anglie se může protáhnout do příštího roku, píše The Times

Anglická proticovidová uzávěra by se mohla protáhnout i do příštího roku, pouze přes Vánoce by se opatření mohla krátce rozvolnit. Podle deníku The Times před tím varovali kabinetní ministři. Premiér Boris Johnson omezení vycházení a služeb ohlásil v sobotu s tím, že začnou platit ve čtvrtek.

Více souvisejících

Nigel Farage Král Charles III. (Karel III.) Princ Harry Královna Alžběta II. Meghan Markleová Velká Británie

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy