Slováci se bouří, vtrhli do ulic. Proti zkorumpovaným politikům

Bratislava - Přibližně 500 lidí protestovalo před budovou slovenského parlamentu. Slováci demonstrovali proti zkorumpovaným politikům. I přes déšť, který náměstí v Bratislavě vytrvale zkrápěl, se lidé začali scházet už v 15 hodin.

"Svobodný občan bez politických stran," hlásal nápis na transparentu na pódiu, odkud postupně řečnili nespokojení Slováci. Celá akce byla nazvána "Odpor proti zkorumpovaným politikům". Její pořadatelé vyzvali slovenského prezidenta, aby odvolal celou vládu a rozpustil parlament. Informoval portál tvnoviny.sk.

Na pět set nespokojených lidí na místě dohližela státní i městská policie. Celá akce naštěstí proběhla v klidu, řečníci z pódia nabádali protestující ke klidu a nevyvolávali žádné násilné akce. Pokojnou atmosféru narušilo jen pár dělobuchů.

Slováci se proti úplatným politikům vymezují v poslední době stále častěji. Nedávno byla zveřejněna audiovýzva, ve které autor varuje politiky, aby raději opustili zemi, než lid vezme spravedlnost do svých rukou.

Související

Slovenská policie dnes zasáhla proti snaze odpůrců očkování ochromit dopravu v centru Bratislavy

200 lidí demonstrovalo v Bratislavě proti očkování. Zasahovala policie i záchranáři

lovenská policie dnes zasáhla proti snaze odpůrců očkování ochromit dopravu v centru Bratislavy. "Gestapo!" vykřikovali demonstranti podle listu Sme. Při zákroku byl jeden člověk zraněn a musela jej odvézt sanitka. Podle serveru Teraz.sk policisté dva demonstranty zadrželi. Část protestujících se následně přesunula před policejní stanici, aby žádala jejich propuštění.

Více souvisejících

Demonstrace na Slovensku Demonstrace Slovensko

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy